Марк Зукърбърг разкритикува бъдещите очила за смесена реалност на Apple

0
Марк Зукърбърг

Снимка: facebook.com/zuck

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг разкритикува бъдещите очила за смесена реалност на Apple. Това стана в интервю за подкаста „The Information”.

Според него, Facebook ще пусне собствени очила за виртуална реалност, които ще бъдат много по-евтини от конкурентите.

„Мисля, че ще се опитаме да предложим тези продукти на възможно най-ниската цена, за да ги предоставим на всички. За разлика от някои други компании в тази област, които основно определят високите цени като свой бизнес-модел. Един от основните ни принципи е, че искаме да служим на всички. Аз съм много фокусиран не само върху това как да създам добро AR и VR устройство. Но и върху това как да го направя да струва 300 долара вместо 1000 долара.”

каза Зукърбърг, цитиран от The Information.


Основателят на най-голямата социална мрежа разкритикува и плановете на Apple да използва камери за предаване на видео от реалния свят на екраните на устройството. Въпреки че не спомена Apple, на всички стана ясно, че в думите му става въпрос за нея.

„Най-вероятно в близко бъдеще няма да искате да живеете в свят на всепоглъщаща виртуална реалност. Защото няма да искате да се откажете от яркостта на това, което очите ви всъщност могат да видят от гледна точка на контраст и яркост на цветовете, ако всичко е леко сивкаво в AR.”

каза Зукърбърг.

Говори се, че Apple разработва каска със смесена реалност с вградени много иновативни технологии. Очаква се в нея да има 12 камери за заснемане на реалния свят, както и вградени 8K екрани. Такова устройство може да струва около 3000 долара.

Източник: technews

Остави коментар