Знаменитости, които се отказват от социалните мрежи

мрежи

Част от притегателната сила на Facebook, Instagram и останалите социални мрежи е, че те се превърнаха в основен източник на информация. Към социалните мрежи се присъединиха и редица знаменитости. Основната им цел там е да рекламират новите си проекти. Или просто да поддържат жив интереса на своите почитатели към себе си. Позволявайки им да надзърнат в тяхното бляскаво ежедневие.

И макар повечето популярни личности, като например членовете на семейство Кардашиян, да нямат нищо против да информират интернет за всяка своя крачка. Все пак има и такива, които изобщо не са склонни да излагат на показ личното си пространство.

Предстои да разберем кои са знаменитостите, които твърдо държат на обещанието си, че никога няма да се присъединят към социалните мрежи. Просто защото имат далеч по-важни и интересни неща за вършене, отколкото да си правят селфита през пет минути. Както и непрекъснато да се взират в малките екрани на телефоните си.

Ето кои са те:

Брад Пит

Преди няколко години един от най-желаните мъже в Холивуд разкри в свое интервю, че никога не изпитвал нужда да си отвори акаунт дори в Twitter. Въпреки всичко по онова време той не отрече факта, че социалните мрежи могат да бъдат полезен инструмент. Тогава Пит сподели, че поради тази причина в миналото поне на два пъти сериозно се е замислял дали да се присъедини към някоя платформа. Но в крайна сметка се е отказал. Според него нещата обаче биха стоели по съвсем различен начин, ако е имало интернет през по младите му години.

Освен това той спомена, че докато са били заедно с Анджелина Джоли, двамата са наели екип от хора. Те трябвало да следят и филтрират съдържанието на виртуалното пространство. Преди децата им да включат устройствата си.

Джулия Робъртс

Въпреки че е съвсем наясно, че ще разочарова феновете си по цял свят, хубавата жена на киноиндустрията не крие, че отдавна се е зарекла да стои далеч от социалните мрежи. Тя се опасява, че би се пристрастила към тях.

“Вижте, не е като да съм заровила главата си в пясъка. Наясно съм с масовата истерия по въпросните приложения. Това е като телевизионно предаване, за което всички говорят. Мога да бъда запозната с него, без да се налага да го гледам. Понеже имам приятели, които го следят, и после ми разказват за случилото се в него. Знам, че днес всеки има Instagram на телефона си. Но ако аз самата го ползвах, то навярно щях да прекарвам цялото си време в него.”

каза актрисата пред сп. “InStyle” през 2016 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Даниел Радклиф

Очевидно не съществува магическо заклинание, което да накара екранния Хари Потър да си открие профил в мрежата. Радклиф е на мнение, че би било изключително нездравословно да чете коментари за себе си онлайн. Той признава, че веднъж за малко е щял да се присъедини към Twitter, но в последната минута се е разубедил. Не е искал таблоидите да описват споровете му с останалите потребители на платформата. Които по думите му навярно щели да бъдат ежедневни.

“Нямам Фейсбук, нямам Инстаграм, нямам нищо… Мисля, че така е по-добре, защото, ако човек постоянно споделя случващото му се, а после обяснява, че иска да уважават личното му пространство, то никой няма да вземе молбата му на сериозно.”

заяви той пред Sky News.

Кристен Стюарт

Макар открито да заявява, че няма нищо против спрямо комуникацията в интернет, неотдавна звездата от “Здрач” съвсем кратко и ясно обясни, защо скоро няма да има собствен акаунт в която и да било апликация. “Просто не ми трябва”, изтъкна тя, подчертавайки, че социалните мрежи са нож с две остриета.

“Колкото и полезни да са понякога, в повечето случаи потребителите им тъпчат нечии живот, без дори да съжаляват, че го правят. Малко или много днес всеки го прави – ако си купите фотоапарат и автоматично ставате папарак. Ако си направите профил в Twitter – вече сте източник на информация… Толкова е досадно.”

изтъкна Стюарт пред “Flaunt”.

Джордж Клуни

Актьорът от “Бандата на Оушън” неведнъж категорично е отсичал, че изобщо не планира да се присъедини към популярните онлайн услуги. Защото това би било само в негов ущърб. Клуни смята, че не е нужно хората да бъдат запознати с мислите на знаменитостите през цялото време. Освен това е убеден, че понякога публикациите, които известните качват, могат да костват кариерата им.

“Спокойно мога без да искам да напиша нещо глупаво, а също така не желая да бъда достъпен за всички.”

шегува се той пред сп. “Variety”.
Снимка: Getty Images

Сандра Бълок

Запитана от британското издание на в. “The Times” дали усеща социален натиск върху себе си заради отсъствието си от интернет. Брюнетката отговори, че ако има профил в мрежата, то със сигурност ще бъде от онзи тип хора, които постоянно обясняват на другите, че не всеки пост отразява истината.

“Истината е, че хората във виртуалното пространство не представят живота си напълно достоверно. Не искам да имам нищо общо с това.”

каза в интервюто си с медията тя.

Бълок сподели още, че коментарите, които я касаят, все пак успяват да стигнат до нея, така че не вижда смисъл да усложнява допълнително дните си. Макар всичко казано дотук обаче, тя не изключва възможността да си отвори акаунт някоя платформа, когато децата ѝ започнат да я ползват, тъй като не иска да изглежда наивна в техните очи.

Даниел Крейг

Вероятно много от почитателите на артиста, превъплътил се в последния Джеймс Бонд, са останали разочаровани, когато са установили, че не могат да последват личната му страница онлайн. Крейг многократно е питан дали не възнамерява най-после да да се присъедини към която и да е от социалните мрежи. Но всеки път той твърдо отговаря, че това няма да се случи. Обяснявайки, че предпочита да се справя със звездния си статус като остане здраво стъпил на земята. Прекарвайки свободното си време у дома със семейството си.

Кийра Найтли

Очарователната британка превъплътила се в Елизабет Бенет в екранизацията на вечната класика “Гордост и предразсъдъци” разказа, че преди време си е направила фалшив профил в Twitter, за да разбере защо всички отдават толкова голямо значение на сайта. Само 12 часа по-късно обаче се стреснала и решила да го закрие. Причината била, че макар да не използвала истинското си име, множество потребители започнали да я следват.

“Изведнъж различни хора започнаха да ми пишат какво правят в момента и това, честно казано, ме изплаши. Получавах съобщения като “Пия чаша чай. Ти какво правиш?”, при това от непознати.”

разказва брюнетката.

Тя е убедена, че е постъпила мъдро, отказвайки да направи живота на децата си публично достояние. Поне докато те не пораснат достатъчно, за да вземат това решение сами.

Източник: life.dir

Остави коментар