Защо отстраниха управителя на болницата в Исперих

0

Днес е последния работен ден на директора на болницата в Исперих – д-р Абдулах Заргар. Причината за тава е, че той няма българско гражданство, а според законова промяна чуждестранни граждани не могат да бъдат назначени на такъв пост.

В Исперих и областта д-р Заргар е добре познат най-вече заради работата си. Откакто поема болничното управление преди 8 години, се заема с нейното подобряване, а днес резултатите са видни с просто око – сградата на болницата е обновена.

Самият той казва, че за него най-важно е отношението към пациентите.

„Ние се стараехме с общи усилия да даваме на народа, който живее тук, малко по добро здравеопазване. Естествено има неща, които ние не можем да направим, но аз смятам, че нещата са по-добре отколкото преди 8 години. Аз ще помагам с каквото мога – не задължително трябва да съм управител. Подобрихме най-вече сградата, апаратурата и най-важното – отношението към пациентите. Те идват при нас от безпомощност и трябва да имат уважение“, каза д-р Зарган в ефира на „Тази сутрин“.

През 2020г. започва процедура по кандидатстване за българско гражданство, обясни областния управител на Разград – Гюнай Хюсмен.

На 22 януари министърът на здравеопазването е внесъл предложението до министъра на правосъдието. Предстои 9-членна комисия да разгледа заявлението на д-р Заргар. Той е предоставил и документи, свързани с присъда за не деклариране на парични сума.

Д-р Абдулах Заргар казва, че в България се чувства у дома и ще продължи да помага на болницата.


Източник: BTV

Остави коментар