Защо Nike изпусна голям договор с Ига Швьонтек

0

Спечелилата титла на Ролан Гарос, Ига Швьонтек е момичето, за което целият свят говори. Полякинята изуми всички с невероятната си игра на кортовете в Париж, с която заслужено триумфира първа. Само на 19 години, бъдещето пред Швьонтек изглежда перфектно, а от това най-доволна е компанията за спортна екипировка Asics.

По различни класации японската компания се нарежда някъде в долната част на топ 10 на марките за спортни облекла в света, но пък тя може да се похвали с първия си шампион от турнир от Големия шлем. Партньорството между полякинята и Asics изглежда странно. А в света на тениса най-големите са обличани главно от Nike и Adidas.

Всъщност, гледайки снимки от Уимбълдън през 2018, Швьонтек е облечена с Nike. Американският гигант не пропуска да забележи полякинята и тя е една от многото млади състезателки, които получават екипировка от компанията. Дребен детайл обаче най-вероятно кара хората в Nike да са разочаровани от себе си, гледайки успехите на Швьонтек в днешни дни.

Става ясно, че Nike и Швьонтек са били близо до преподписване като финансово офертата на американците е най-добрата възможна. Само че, от Nike отказват на полякинята нещо наистина дребно, тя иска екипировка и за хората в екипа ѝ. И точно това я отказва от сделката.

Тя искаше да се чувства оценена, искаше да се чувства специална, затова се премести при Asics. Nike не искаше да облече щаба на Ига. За тях това бяха стотинки, а за Ига бе важен въпрос. В Nike Ига бе една от многото“, разказва треньорът.

„Сега Ига е щастлива и Asics са щастливи, защото компанията има първи тенисист с техни продукти, който печели титла от Големия шлем. Президентът се обажда с поздравления, урежда всичко на мига.“

Друг любопитен факт, разкрит на Ролан Гарос, бе, че Швьонтек все още няма спонсорски договор и с компания за ракети.

Остави коментар