Защо е хубаво да добавите броколите във вашето меню?

0
Защо е хубаво да добавите броколите във вашето меню?

Защо е хубаво да добавите броколите във вашето меню?

Зимата е сезонът, в който трябва да включим в менюто си повече плодове и зеленчуци, за да имаме достатъчно енергия през студените дни. Именно броколите са един от най-полезните зеленчуци, които има на пазара в момента.

В 100 грама броколи се съдържат около 35 калории, което прави зеленчука отличен за хора, които спазват диетичен режим на хранене и искат да отслабнат.

В същото време зеленчука е богат на диетични фибри и протеини. В него се съдържат витамините А, В6, С, Е, В1, К и фолиоева киселина. От минералите има голямо количество желязо, калций, калий, магнезий, натрий, цинк и фосфор. Освен това съдържа омега-3 мастни киселини, които играят важна роля за детоксикацията на тялото.

Консумацията на броколи подобрява храносмилането. Фибрите, които съдържат насърчават работата на храносмилателния тракт и поддържат лигавицата на стомаха в здрава форма.

Благодарение на своите съставки, зеленчука се грижи за мозъка и подобрява функциите на черния дроб. Добавянето на броколите във вашето меню може да предотврати редица хронични заболявания като диабет, астма, сърдечни заболявания и други.

Остави коментар