За равенството на жените: Google ще инвестира 25 милиона долара

0
жените

Google отпуска безвъзмездни средства в размер на 25 милиона щатски долара. Те ще са за организации с нестопанска цел за справяне с икономическото неравенство, пред което са изправени жените и момичетата. Като това е следващата цел, пред която се изправя компанията.

Предизвикателствата, които Google поема, са начин компанията да подкрепи организации с нестопанска цел, които решават този социален проблем.

Миналите предизвикателства, с които Google е искала да се пребори, давайки финансова помощ за решаване на различни обществени проблеми. Предизвикателства, пред които компанията се е изправяла в миналото, са обхващали теми като изкуствен интелект и промените в климата.

В публикация в блога на компанията от понеделник, посветена на Международния ден на жената, технологичният гигант обяви покана за кандидатстване в благотворителни инициативи.

Фокусирайки се върху широк спектър от проблеми, с които се сблъскват жените в днешното общество. От бариерите пред икономическото равенство до затрудненията в предприемачеството.

„Жените и мъжете остават неравностойни – и тези неравенства се влошиха след COVID-19“

заяви в публикацията в блога Жаклин Фулър, президент на благотворителното крило на Google.

Фулър цитира статистика, която показва, че жените само в САЩ са загубили над 5,4 милиона работни места през 2020 г. Данните са според Националния женски юридически център.

Откакто стартира пандемията от коронавируса, други организации също обявяват тревога за това, което жените губят в настоящата кризисна ситуация.

Доклад от McKinsey & Company от септември предупреждава, че пандемията може да отмени шестгодишния напредък за жените на работното място.

Кандидатите за безвъзмездните средства от Google ще бъдат оценявани от комисия. Тя ще включва американския младежки поет – лаурет Аманда Горман, главния директор по разнообразието на Google Мелъни Паркър, певицата Shakira и много други.

Крайният срок за кандидатстване е до 9 април. А получателите на безвъзмездните средства могат да получат между 300 000 и 2 милиона долара, както и нефинансова подкрепа от Google. Която може да бъде изразена в менторство, подпомагане на предприемаческо и кариерно развитие, както и други социални ползи.

Източник: kaldata

Остави коментар