За малките пространства, като вдъхновение в дизайна

0
малките пространства

Малките пространства могат да бъдат вдъхновение и благословия в дизайна. Странните чупки, нестандартните места често се превръщат в катализатор за промяна, източник на вдъхновение и желание да бъдат оползотворени.

От една страна те могат да ви стимулират да изчистите и подаредите бъркотията. От друга – да измислите решение, за което никога преди това дори не сте си и помисляли.

Малките кухни или трапезарии

Ако не разполагате с достатъчно място в кухнята, направете няколко промени така, че тя да стане по-функционална.

  • Едно от най-добрите решения е да оптимизирате шкафовете. Вместо такива с врати и рафтове, създайте дизайн или заложете на такива с плъзгащ се механизъм. Така ще заемат по-малко пространство.
  • Друга супер идея за тясната кухня е, вместо да купувате допълнителни столове, да изградите красива пейка в единия от ъглите и да сложите масата пред нея. По този начин едновременно да разполагате с място за сядане и ще спестите пространство.
  • Сгъваемата маса също е чудесен избор, когато става дума за малка кухня или трапезария.

Детска стая на тавана

Децата вече са пораснали и имат нужда от повече пространство или отделни стаи? Но в жилището ви няма достатъчно място? Разполагате обаче с един хубав таван? Направете пълно преобразяване и създайте мечтаната стая за вашите деца.

  • Не просто ще им осигурите собствено място, но и ще стимулирате въображението им. Скосените тавани и ниските пространства могат да бъдат използвани по всевъзможни начини – ниски мебели, рафтове или скривалища.
  • Възползвайте се от всяко ъгълче. Поръчайте мебелите така, че да пасват идеално в помещението, разчупете пространството, изберете свежи цветове и търсете вдъхновение във всяко кътче.

Малките спални

Когато говорим за малки пространства няма как да не свържем идеите си със така популярния напоследък скандинавски стил. 

  • Ако разполагате с високи тавани можете да поставите единично двуетажно легло, под което да оформите кът за работа, гардероб или диван за почивка.
  • За да създадете допълнително място за съхранение на вещи – инвестирайте в легло с повдигащ се механизъм или големи чекмеджета.
  • Възползвайте се от височината на таваните – поръчайте мебели, които идеално да пасват на вашите нужди и спецификите на помещението и заложете на удобството.
  • Не пропускайте и дребните детайли – цветните акценти, красивата декорация и личния почерк са онези малки неща, които превръщат жилището в дом.

Недостатъци или уникални възможности

Всяко пространство може да бъде използвано с подходящия дизайн и мебели, които му подхождат. Цветовете също са изключително важни – бъдете смели и изберете свежа кобнинация, която ще внесе разчупен вид в помещението ви и ще го направи интересно интериорно решение.

Не позволявайте на ограничената квадратура да диктува правилата.

В случай че не може да се справите сами с ограниченото пространство и ви е трудно да го превърнете в уютно място, то не се ядосвайте – винаги може да потърсите специалисти.

Остави коментар