За 70 г. от царуването на Елизабет II: 4 дни почивни и тържества в UK

Елизабет

Снимка: AP/БТА

Военен парад в Лондон, карнавали в различни британски градове и концерт на световни звезди в Бъкингамския дворец. Това са част от събитията, с които ще бъде отбелязан платиненият юбилей на британската кралица Елизабет Втора през юни следващата година. Това съобщи Би Би Си, като цитира съобщение на Бъкингамския дворец.

Тържествата ще бъдат от втори до пети юни. Като четирите дни ще са почивни във Великобритания в чест на 70-ата годишнина от управлението на монарха.

На 6 февруари следващата година кралица Елизабет Втора ще стане първият монарх в британската история, който ще отбележи 70 години на престола. Както при златния и диамантения юбилей, за всенародните тържества е избран месец юни заради хубавото време.

В първият ден от тържествата, четвъртък, през Лондон за пръв път от началото на пандемията ще премине военен парад. В него ще участват 1400 военни, 200 коня и 400 музиканти. В същия ден навсякъде в Обединеното кралство и отвъдморските територии и за първи път и в столиците на страните от Общността на нациите ще бъдат запалени юбилейни факли.

На следващия ден в катедралата “Сейнт Пол” в Лондон ще бъде отслужена тържествена благодарствена служба. В събота кралицата и членове на кралското семейство ще посетят конно състезание. Вечерта в Бъкингамския дворец световни звезди ще поздравят монарха с концерт за юбилея й на престола.

В неделя в цялата страна ще има всенародни тържества и улични паради, а в Лондон над 5000 души ще участват в района около Бъкингамския дворец във фестивал на изкуствата с изложби на улично изкуство, с театрални, музикални и циркови изпълнения.

Предвижда се през цялата година кралицата и високопоставени членове на кралското семейство да посещават различни места в страната за участие в събития по повод платинения юбилей.

Търсят се двама нови готвачи за кралицата

Британският кралски двор търси да наеме двама готвачи за аристократичната фамилия, съобщи британският в.”Daily Express”.

Те ще живеят в Бъкингамския дворец. Обявата, публикувана на сайта на кралското домакинство, обещава конкурентно заплащане и възможност да се готвят разнообразни менюта за множество банкети и събития.

Длъжността ще е “помощник-готвач”, който ще отговаря за десертите, предава БТА. Освен това избраниците ще помагат на главния готвач в снабдяването с продукти.

Кандидатите трябва да имат поне една година опит на подобна длъжност, в най-добрия случай именно в подготовката на сладкарски изделия.

Остави коментар