Xiaomi – смартфонът със седем скрити камери

0
Xiaomi – смартфонът със седем скрити камери

Xiaomi – смартфонът със седем скрити камери

Както е тръгнало през последните няколко години, най-вероятно така ще е и през настоящата – броят на камерите по гърбовете на новите модели смартфони ще продължи да расте. Всъщност не е ясно дали тази тенденция ще спре скоро.

В последно време повечето компании все едно се надпреварват кой ще пусне модел с повече камери, уж за по-качествени и професионални снимки. При тази тенденция обаче, едно от основните предизвикателства пред производителите ще бъде да намерят баланса между хубав изчистен дизайн и многобройните камери по устройството.

Наскоро китайският гигант Xiaomi се сдоби с патент за смартфон, който донякъде ни показва как всички тези новости могат да бъдат балансирани и обединени в един приличен дизайн. Патентът е за три сходни един с друг модела за смартфон, при които всички камери (предни и задни) са скрити в подвижен модул, който се подава в горната част на устройството.

Xiaomi – смартфонът със седем скрити камери
Снимка: CNIPA

Наличието на подобен подвижен модул за камерите не е нещо изцяло ново, тъй като още през изминалата година се появиха на пазара няколко такива модела на други компании. Никой от тях обаче не съдържаше повече от 2-3 камери, докато амбициите на китайския бранд са подвижния модул да включва цели седем на брой.

Два от модулите са предвидени за предна камера за селфи снимки, а останалите пет образуват главната, задна камера на устройството.

Подобен модел за смартфон би позволил на Xiaomi не само да елиминира изцяло рамките около екрана на апарата, но и да предложи модел с по-високи фотографски способности от текущи им модели на пазара.

Независимо от това дали моделите, описани в придобития патент, ще се появят на пазара като реални продукти, очевидно е че плановете на бранда са да продължи да развива подвижния модул, който миналата година намери място и сред техните модели Redmi K20 и Mi 9T.

Остави коментар