WhatsApp тества гласови и видео разговори на настолна версия

Приложението за съобщения, притежавано от Facebook, WhatsApp пусна бета версия на своето настолно приложение, което за първи път включва гласови и видео разговори, според доклад на техническия блог WABetaInfo

Ходът за улесняване на обажданията през големи екрани ще постави WhatsApp наравно с големите конферентни връзки Zoom и Google Meet, които са забелязали огромен ръст в използването по време на пандемията, но не е ясно дали има амбиции да се конкурира с двете.

WhatsApp не отговори веднага на искане на Ройтерс за коментар.

С над 2 милиарда потребители в световен мащаб, WhatsApp е на второ място след приложението на съименника си Facebook Inc., но в голяма степен се използва за лични разговори, за разлика от Zoom или Google Meet.

Както беше показано по-рано, когато получите глас или обаждане от WhatsApp Web / Desktop, ще бъде представен отделен прозорец, където можете да приемете или откажете входящото повикване:

На разположение е специално място за показване на текущото обаждане:

WhatsApp пуска бета разговори за конкретни потребители, но за съжаление, като бета функция, е достъпна за много малко хора. Надяваме се да имате късмет, но ако не стане, не се притеснявайте: всеки ден повече потребители получават това активиране и в момента WhatsApp Desktop има по-висок приоритет.

Остави коментар