Връзките, изневерите и кога е възможно да продължите заедно след тях?

0
Връзките, изневерите и кога е възможно да продължите заедно след тях?

Връзките, изневерите и кога е възможно да продължите заедно след тях?

Всеки човек си мисли, че на него няма да му се случи или поне така му се иска да бъде. Около 40% от хората изневеряват. А дори по-голям процент от това, около 56%, са хората които са изневерили, но в същото време определят своя брак или връзка като щастлив.

Някои хора са категорични, че няма как да простят подобно нещо от своята половинка. Голяма част пък се смятат за такива, докато не биват изправени пред избора – дали да продължат заедно с партньора си и да преглътнат стореното или да отворят нова страница в своя живот. Да, това със сигурност е труден избор, особено ако с половинката сте заедно от години. Но този избор не се определя само от това колко свободно мислещи сме, но и от някои особености на връзката ни с човека, който е изневерил.

Нека разгледаме няколко признака, че има надежда да продължите заедно след изневяра. Ако има и прошка, разбира се. Противно на разбиранията ни, повечето връзки оцеляват след изневяра.

Без особени чувства

Колкото по-привързани сме към своята половинка, то толкова повече боли от подобно предателство. Има хора, които са верни на партньора си в продължение на десетилетия, докато един ден просто не прекрачват границата, без да имат основателна причина да го направят.

Просто от скука и за разнообразие

Е, в този конкретен случай не е задължително една-единствена грешка да заличи годините на щастие преди това. Ако изневярата е била еднократна и без да са били влагани чувства в нея, то тогава си струва да дадем втори шанс на половинката ни. Все пак, всички сме хора и правим грешки.

Вина

Когато партньорът, който ни е изневерил, изпитва по-голяма вина и се чувства дори по-зле от нас, то тогава има смисъл да му простим. Ако обаче омаловажава своята постъпка и не счита, че е направил нещо грешно, то тогава не си заслужава усилията дори да обмисляме евентуална прошка и запазване на отношенията.

Комуникация

Ако не общувате достатъчно с човека до вас и не си казвате всичко в очите, то има ли изобщо смисъл да преживявате случката и да се опитвате да закрепите тази връзка? Ами отговорът е не! Трябва да бъдете достатъчно смели и честни, да намирате точните думи, с които да опишете чувствата си пред партньора.

За да запазите една връзка да бъде връзка е необходимо да си задавате въпроси, на които заедно да намирате отговора. Например, как се стигна дотук? Какви изводи можете да си изведете от създалата се ситуация и да обсъдите как бихте продължили от тук нататък.

Остави коментар