Вратата вкъщи – Фън Шуй

0
Вратата вкъщи

Вратата е важна част от вашия дом. Чрез нея в дома влиза както положителна, така и отрицателна енергия.

Научете как да отворите вратата към добрите неща и да не допускате лошото с методите на Фън Шуй. Вратите заемат много важно място в обзавеждането на дома. Според Фън Шуй те са отговорни за циркулацията на енергийните потоци. Ако видът и  цветът на вратата са избрани правилно, просперитет, щастие и късмет очакват собствениците на дома.

Как да изберем вратата според Фън Шуй

Не си струва да спестявате от покупката на входната врата. Тя се счита за основния елемент, който регулира движението на жизнената енергия чи. За да не напуска стаята положителната енергия, по-добре е да изберете висококачествена и масивна врата. А за да я привлечете в дома, ще помогне за правилния избор на цвета на вратата, в зависимост от страната на света, към който отива.

  • Ако вратата е към източната страна. Тя трябва да е в зелено
  • Ако на юг – в червено.
  • Северът се нуждае от сини или черни цветове.
  • За западната посока са подходящи жълтите цветове.

Интериорните врати според  Фън Шуй трябва да се различават от входната врата по дебелина и наличие на декоративни елементи.

Цветовата им схема, като тази на входните елементи, зависи от това в кой сектор на къщата се намират.

Как да внесем богатство в дома си с врати

За да предотвратите изобилието да напусне дома ви, превърнете вратата в талисман за пари. Вътре в дома, до вратата, окачете голямо огледало, така че всеки, който излезе или влезе, да види отражението си в него и да остави частица положителна енергия, тъй като неприятните гости рядко се канят в къщата. От близостта с входната врата паричната енергия ще се удвои и ще помогне за намаляване на материалните затруднения, ако има такива, в дома.

Как да привлечем късмет според Фън Шуй

Смята се, че вратата в една къща, разположена според Фън Шуй, ще привлече по-добър късмет, ако над нея са окачени звънчета, така наречения звън на вятъра.

Не затрупвайте вратите с кутии и всякакви боклуци. Това ще попречи на хармоничното разпределение на енергийния поток и може да повлияе негативно на благосъстоянието на жителите.

Небрежната врата в една къща може да наруши баланса Ин-Ян. Да привлече зли и отрицателни енергийни потоци. Това ще доведе до проблеми със здравето на хората и плановете за бъдещето може да се провалят.

Не забравяйте, че ако е невъзможно да замените старите врати с нови, тогава те винаги могат да бъдат актуализирани с декор.

За да подобрите баланса от различен произход, препоръчително е да боядисате вратата в червено или да монтирате позлатени фитинги. Това ще позволи на енергията Чи да доминира над отрицателната.

Източник: actualno

Остави коментар