Веган презервативите Einhorn и каква е разликата с обикновените

0
Веган презервативите Einhorn и каква е разликата с обикновените

Веган презервативите Einhorn и каква е разликата с обикновените

В световен мащаб пазарът на презервативи се равнява на около 8 милиарда долара годишно. Преди четири години, двама немски предприемачи решават да намерят своето място в него. Те създават нов вид презервативи, който не е познат досега на пазара, а именно веган презервативи. Те се появяват с името Einhorn, което преведено от немски означава Еднорог.

В добре познатите ни кондоми се съдържа животинският протеин казеин. Той се добива от млякото на бозайниците и се използва за смазка и омекотяване на латекса, който се извлича от каучуковите дървета.

При веган презервативите Einhorn обаче, не се използват животински съставки и странични продукти. За смазка използват натурален лубрикант на растителна основа. В самия процес на изработване на контрацептивите и тяхното тестване също не присъстват животни. Всички кондоми са тествани по електронен път.

Еднорозите“ се снабдяват с каучук от малки тайландски стопанства, тъй като големите плантации в световен мащаб водят до сериозно обезлесяване на някои региони. Те подпомагат всеки, който отглежда необходимите им суровини. Целят се също така да сведат до минимум използването на пластмасови опаковки.

За изненада на много хора, продуктът намира широка публика и днес той успява да достигне приходи от над 5 милиона евро годишно. И така за няколко години Einhorn се превърна в една нова алтернатива на щанда с презервативите, където разнообразието между размери и вкусове е голямо, но не и наличието/отсъствието на животински протеин.

Веган презервативите Einhorn и каква е разликата с обикновените

По-голямата част от хората, които си купуват веган презервативите са на възраст между 20 и 40 години. Основно към тях се насочват представителите на нежния пол, тъй като опаковките им са интересни, шарени и със сигурност спестяват познатия срам в супермаркета.

Купуването на презервативи никога не бива да ни смущава – не го ли правим, за да правим секс? Защо пакетите с презервативи трябва да изглеждат като медицински продукти, поставени между несексуални артикули като санитарни кърпи и тоалетна хартия?“ споделят от бранда. Именно затова те решават да създадат по-различни опаковки, които не разкриват какво точно се крие в тях. От компанията си сътрудничат с различни дизайнери и фотографи.

Опаковките на Einhorn са от 100% рециклируема хартия, което е поредния бонус към продукта.

За изминалата година са продадени около 4,5 милиона веган презервативи, а тяхната цена е дори по-ниска от тези на добре познатите ни марки.

Немския бранд Einhorn не е единствения, който предлага веган вариант на презерватив, но останалите компании оперират основно в САЩ. Към портфолиото на компанията вече са включени и дамски превръзки, които са изработени от 100% органичен памук.

Остави коментар