Във Франция ще бъде построен Renault ElectriCity

ElectriCity

Френската компания Renault Group обяви пред медиите, че възнамерява да изгради електромобилния център Renault ElectriCity. Който ще бъде най-големият производител на екологично чисти автомобили в Европа.

Новия център ще има фабрики и заводи в градовете Дуей, Мобеж и Руис. Те се намират близо един до друг в северната част на Франция. Предполага се, че Renault ElectriCity ще има около 5000 служителя. Които към 2025 година ще произвеждат по 400 хиляди електромобила годишно.

Освен производство, в центъра Renault ElectriCity ще има R&D отдел и обучаващи центрове. Както и програми за съвместна работа със стартиращи компании и заинтересовани студенти.

Да отбележим, че в Дуей от тази година започва серийното производство на електромобила Renault MeganeE с мощност 160 kW. Акумулаторен блок с капацитет 60 KWh и пробег 450 км, базиран на концептуалния модел Megane E-Vision.

От следващата година на базата на платформата CMF-EV същият завод ще започне производството на още един нов електромобил от клас С. През следващите години в завода в Дуей ще бъде въведена още една електрическа платформа и на нейна база ще започне производството на компактен електромобил от клас В.

Заводът в Мобеж ще произвежда новото поколение електромобили Renault New Kangoo, а в Руис ще се намира фабриката за производството на необходимите електрически компоненти.

Остави коментар