Вътрешна сигурност в МВР: “Показахме, че няма недосегаеми”

0

Той не е служител на МВР. Нещо повече – благодарие на нашите юристи, на първоинстанционното производство, министерството спечели делото и считам, че и на втора инстанция, това ще се потвърди. Данчо Катаджията за мен и за министерството, е затворена книга. Това каза пред Нова телевизия старши-комисар Стефан Банков, шеф на отдел “Вътрешна сигурност” в МВР, за случая с Данчо Катаджията, който с наглостта си, шокира цялото общество в началото на годината.

Той определи и отиващата си година като преломна за МВР. Според него, това е повишило доверието на гражданите във вътрешното министерство.

“През годината сме проверили над 100 сигнала”, отчете още той. Някои от тях обаче не били коректни.

Старши-комисар Банков припомни и успешната акция на Калотина, когато бяха арестувани митничари и служители на “Гранична полиция”, които събираха такси от преминаващи шофьори.

“Ние защитаваме интересите на обществото. Не всички хора са корумпирани. Обществото трябва да ни вярва”, апелира още той.

“Ние показахме, че няма недосегаеми в министерство на вътрешните работи. Едва ли друга структура в държавата показва своите лоши служители. Ние се чистим от тези служители и работата ни дава резултат”, похвали се старши-комисар Банков.

“Нашите служители бяха на първа линия, с дни не се прибираха при семействата си. Нашите полицаи бяха подложени на унижения, но те служат на обществото. Те отстояха, служиха на обществото, за което са призвани и заслужават поклон”, коментира и работата на колегите си старши-комисар Стефан Банков.

“Прокуратурата стои зад нашата работа”, благодари комисар Банков на държавното обвинение и на прокурорите от специализираната прокуратура.


Източник: novini

Кадър: NOVA

Остави коментар