Вълшебните места на Земята – част 2

0

Снимка: Robert Briggs/Shutterstock

Тъй като само една статия не стига да се опишат всички красиви места на Света, то днес сме ви подготвили вълшебните места част 2.

Dimmuborgir, близо до Миватн, Исландия

Бижу в Северна Исландия, Dimmuborgir, което означава тъмна крепост, е ярък район от лавови полета близо до езерото Миватн. Образуван от изригване на вулкан преди няколко хилядолетия и служещ като снимачна площадка на филма “Game of Thrones” на HBO.

Районът има множество легенди. Смята се, че скалните образувания са портал за подземния свят, а също и домът на Юл Ладс – 13-те лукави синове на трол Грила, които излизат по Коледа.

Снимка: Jennifer Boyer/Flickr/CC BY-ND 2.0

Катемако, Веракрус, Мексико

Известен като страната на магьосниците, Катемако има традиция на магьосничество, която се връща в продължение на векове. Любопитни посетители обикновено идват от цял ​​свят, за да намерят бружо или магьосници, които извършват древни ритуали като духовно прочистване и да изследват пазари, посветени на окултното.

Най-голямото събитие за годината, Националният конгрес на магьосниците, обикновено се случва през март и представлява огромно събиране на практикуващи вещици.

Снимка: Robert Briggs/Shutterstock

Century Old Balete Tree, Siquijor, Филипини

Доста забележителна гледка, това 400-годишно дърво във филипинската провинция Сикихор се смята за омагьосано. Истинската природа на магията на дървото си остава загадка. Местните жители разказват приказки за митичните същества, които живеят тук, и магьосничеството, което е извършено. Освен легендите, туристите и местните жители идват да потапят пръстите си в естествените извори в основата му, където има много риби.

Снимка: Lawrence Ruiz/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Blå Jungfrun, Швеция

В легендата, шведският остров Бла Юнгфрун (или Blue Maiden) е национален парк в своята цялост. Изолираното местоположение на острова го е превърнало в идеалното място за написването на митове и приказки, което твърдят, че островът е дом на вещици и зли духове.

Все още се смята, че вещиците се събират на острова около Великден, за да извършват тъмни обреди. Покрай скалистите плажове и широколистната гора посетителите ще се натъкнат на любопитен каменен лабиринт (на снимката), чийто произход все още остава загадка.

Снимка: Mingusrude/Wikimedia Commons/CC BY 3.0

В случай, че сте пропуснали да прочетете част 1 на вълшебните места на Земята – то сега е момента да се поправите. Струва си.

Остави коментар