В Шанхай с нова тенденция – заведения с животни-компаньони

0
заведения

Да галиш миеща мечка, докато пиеш своя фреш или да си поиграеш с мини-прасенце, докато се наслаждаващ на своя сладкиш. Тези заведения с животни-компаньони преживяват истински бум в китайския град Шанхай, предава Франс прес.

Подобни заведения бяха доста разпространени в Далечния Изток, най-вече в Република Корея и в Япония

Сега правят фурор и в най-големия китайски град. Освен компанията на традиционните кучета и котки, кафенетата в Шанхай предлагат невероятно широка палитра от животинки за галене. От бозайници до влечуги.

Трендът получи силно разпространение и в социалнитге мрежи, където редовно се пускат селфита с екзотични компаньони от фауната. 

В центъра на Шанхай е разположено “Racoon cafe”, където са подслонени осем миещи мечки с черно-бяла козина.

Кувертът струва 13 евро, но непредвидимото поведение на четириногите компаньони понякога затруднява консумацията. След избухването на пандемията собственичката на заведението Чън Чън продава напитките само в бутилка, за да се избегне всякакъв контакт на животните с храните, предназначени за хората.

36-годишната дама признава, че е нямала никакъв опит с миещите мечки, когато отворила кафенето си през 2020 година. Заведенията-менажерии предлагат срещи и с други екзотики. Като мини-прасенца, патици, игуани, мармоти, гущери геко и змии.

Така например Уан Лицюн предлага срещи с 30 змии. Никоя от тях не е отровна, но всички могат доста болезнено да хапят. Но досега не е бил регистриран нито един инцидент в кафенето й.

Източник: dariknews

Остави коментар