В помощ на бездомните животни

0
Животни в рисунка

Не всички герои носят униформа. Безкористните действия на малко момче от град Арзамас в Нижегородска област разтопиха сърцата на хиляди хора. Не само в Русия, а и по целия свят, заради беззащитните животни, на които помага.

9-годишният Павел Абрамов е натрупал опит в реализирането на идеята си като вече стартира нов проект. Той е насочен към привличане на повече художници.

И всичко това в помощ на бездомни животни.

Павел и майка му Екатерина стартират проекта „Добрата четка“ преди около година. Смъртта на домашната им котка Барсик се отразява тежко на момчето и той започва да обръща все по-голямо внимание на проблемите на бездомните животни.

Така се ражда и блестящата идея да рисува картини с животни и да ги разменя, за да помогне на местните приюти. Той не продава картини за пари, а ги разменя за храна, лекарства, плащане на сметки за подслон за четириногите.

По принцип Павел рисува домашни любимци, чиито собственици се съгласяват да вземат картината срещу килограм гранули, месо или лекарства. Събраните средства ще отидат в приют. Първоначално той се запознава с животните, които рисува, често и ги посещава лично, когато картината е готова.

Идеята му обаче добива все по-голяма популярност и в момента хора от цял свят поръчват рисунките му. Творбите на Павел вече са в Испания, САЩ и Германия.

Източник и снимки: mozache

Остави коментар