Twitter ще трие профили заради дезинформация за ваксините

0
Twitter

twitter.com

Освен новите подобрения, които Twitter смята да въведе. Както и другите социални мрежи и те въвеждат правила и забрани за разпространението на невярна информация.

Както научихме вече, Facebook вече работи по бъбеждането на тази процедура в България и Унгария.

Това се случва поради големия недостиг на ваксини в цял свят и желанието на много хора да се ваксинират. Заради тези недостатъчни количества ваксини, много измамници в цял свят се активизираха в онлайн пространството. Така се стигна и до това социалните мрежи да въведат по строги правила.

Twitter обяви намерение да трие профилите на потребители, които системно разпространяват дезинформация за ваксините срещу коронавирус, предаде Франс прес.

“Смятаме, че тази система с предупреждения ще помогне да образоваме общността за нашите правила и да намалим разпространението на потенциално опасни или лъжливи информации, в това число за неколкократни нарушения.”

съобщиха от Twitter

През декември Twitter реши да иска от потребителите да премахват неверни твърдения, в това число тези, че ваксините се използват, за да навредят на хората или да ги контролират. Оттогава са изтрити над 8400 туита, а около 11,5 милиона профила получиха предупреждения.


Отсега нататък след второто предупреждение потребителите ще бъдат блокирани за 12 часа, при четвъртото за 7 дни, а при петото профилите им ще бъдат премахнати за постоянно.

Източник: mediapool

Остави коментар