Tumblr забранява нецензурното съдържание в мрежата

0
Снимка: variety.com

Снимка: variety.com

В понеделник социалната мрежа Tumblr обяви, че ще забрани почти цялата голота от платформата си.

Снимки, видеоклипове и GIF на гениталиите и женските зърна, както и всякакви визуални изображения на сексуални актове, повече няма да бъдат допускани в услугата от 17 декември.

Женските зърна ще бъдат допуснати в публикации само в контекста на кърмене, раждане или здраве, включително операции след мастектомия или промяна на пола.

“Няма недостиг на сайтове в интернет, които да съдържат съдържание за пълнолетни”, написа в понеделник главния изпълнителен директор Джеф Д’Онофрио. “Ще ги оставим на тях и ще съсредоточим усилията си върху създаването на възможно най-приветливата среда за нашата общност”.

Компанията не разкрива какво стимулира тази глобална промяна. В продължение на години Tumblr е известен със сексуалните субкултури, които споделят и правят изрична фентъчна фикция и изкуство, аматьори и любители, както и еротика и порнография на ЛГБТ.

Считаме обаче, че има нещо общо с решението на Apple да свалят приложението от App Store, след като е открита детска порнография. Отвращението на Apple към порнографията на нейните платформи е добре популяризирано.

Мнозина се обърнаха към социалните медии, за да се оплачат от промяната на Tumblr, споделяйки безполезни публикации, които бяха маркирани от компанията.

Други се пошегуваха за идеята, че платформата, със значително по-малък обхват от Facebook и Twitter, забрани една от основните неща, за които хората я посещават.

Какво лошо решение,” писателят Roxane Gay публикува на Twitter. “Съдържанието за пълнолетни е единствената причина да използвам Tumblr.”

Поздравления за Tumblr, че се изправя срещу единственото нещо, за което хората продължават да работят в Tumblr
– Майк Друкър (@MikeDrucker) 3 декември 2018 г.

Много бързаха да свържат решението на Tumblr с наскоро приетия Закон за предотвратяване на трафика на секс, който бе променен от федералните закони, за да направи уебсайтовете отговорни за проституцията и сексуалния трафик, които се улесняват от тях.

Tumblr е основана през 2007 г. от Дейвид Карп. През 2013 г. компанията е закупена от Yahoo и по-късно стана част от звено, наречено “Oath”, което е собственост на Verizon. Карп напусна миналата година.

Остави коментар