TouchMеnu може да ограничи ефекта от четвъртата вълна на пандемията

0

Българско мобилно приложение за заведения и хотели | Снимка: TouchMenuApp

Приложението TouchMenu може да помогне на бизнесите да работят пълноценно в условия на пандемия

На прага на четвъртата вълна на пандемията от коронавирус отново се заговори за ограничителни мерки, които може да доведат до затваряне на различни сектори на икономиката. В тази ситуация едно уеб приложение, разработено от български екип, може значително да ограничи разпространението на заразата. Същевременно с това да облекчи работата на редица бизнеси, позволявайки им да продължат да функционират.

То се нарича TouchMеnu и е създадено за да дигитализира изцяло процесите по комуникация с клиентите на хотели и заведения. По този начин то може да премахне физическия контакт между тях и персонала на компаниите. В същото време да им позволи да работят със същото качество на обслужване, спазвайки всички мерки. За хотелите софтуерът може да се окаже от ключово значение и при подготовката за есенно – зимния туристически сезон.

Създадено като cloud – базирано приложение за нуждите на заведенията, през миналата година TouchMenu навлезе и в туристическия бранш. Добавени са редица функционалности за хотелите. Чрез него заведенията предлагат изцяло дигитализирано меню, достъпно на смартфона на клиентите. Могат с няколко клика да си изберат желаните артикули.

По този начин се елиминира всякакъв физически контакт и се намалява броят на посещенията на масата от страна на сервитьора. Той идва до нея единствено за да донесе поръчката. Искането на сметката и заплащането също стават по електронен път.

Освен полезно е и екологично

Комуникацията на хотелите с техните гости също се дигитализира почти изцяло. Има възможност за поръчка на храна и напитки от стаята, резервиране на маса в ресторанта или на часове за спа или спорт. Известява се персонала за различни проблеми, както и информирането за различни туристически атракции в района. В добавка TouchMenu е и много по-екологично. То намалява нуждата от разпечатване на менюта и други хартиени материали и предоставя редица нови маркетингови възможности за хотелите и заведенията.

„Също както и през миналата година, на прага на новата вълна технологиите отново могат да помогнат за ограничаване на последствията. Човешките животи, разбира се, са с приоритет, но не е задължително да правим трудния избор между тях и работещата икономика. Ние си поставихме за цел да дигитализираме изцяло контакта между персонала на заведения и хотели с техните клиенти. Това може да ограничи осезаемо разпространението на вируса.“

споделя Тодор Бобев, създател на TouchMenu.

Остави коментар