Топ 9 Pinterest маркетингови съвета

0

Колко мощен е вашият Pinterest маркетинг? Следвайте нашите 9 съвета, за да изградите силна общност, която взаимодейства с вашето съдържание и увеличава ангажираността ви. Можете да увеличите вниманието и да постигнете по-високи честоти на кликване, като изградите силно присъствие на марката. Възползвайте се от визуалната търсачка, поставете вашите продукти на фокус и увеличете цифрите си за продажби. С над 367 милиона потребители Pinterest е силна платформа за вашия маркетинг и място, където можете да взаимодействате с голяма общност.

Топ 9 съвета за Pinterest
Pinterest е нещо повече от социална мрежа – това е визуална търсачка. С правилната стратегия Pinterest ще се превърне в мощен инструмент за вашата компания.

1. Създайте бизнес акаунт
Регистрирането в Pinterest ще създаде личен акаунт по подразбиране. За да използвате всички функции, акаунтът трябва да бъде преобразуван в бизнес акаунт. В настройките ще намерите раздела „Настройки на акаунта“. Тук можете да промените личния си акаунт на бизнес акаунт под „Промени в акаунта“. Просто кликнете върху „Конвертиране на акаунт“. Свършен!

2. Заявете своя уебсайт и профили в социалните медии
За да завършите основните настройки, трябва да проверите уебсайта на компанията си. Проверката ви дава достъп до анализи на Pinterest и други области, за да оцените поведението на вашите потребители и ефективността на вашето съдържание. Това също улеснява потребителите да фиксират изображения, които са на другите ви канали. Елементът от менюто „Искане“ може да бъде намерен в настройките. Тук можете да проверите своя уебсайт, своя Instagram, Etsy и YouTube профил и да го свържете с вашия бизнес профил.

3. Определете целевата група и инфлуенсъра
За да се представите добре в Pinterest е важно да определите вашата целева група. Кои са потребителите, към които искате да се обърнете със съдържанието си и да спечелите като последователи? Винаги се уверявайте, че съдържанието ви има ясна добавена стойност за вашата целева група, която може да се използва за решаване на техните проблеми.

Създайте вашите личности на купувача и определете техните проблеми и нужди. Какви са демографските характеристики? С какви предизвикателства и цели са изправени? Какво е поведението на потребителя? Това са въпроси, които можете да използвате, за да получите по-добра представа за потенциалните си клиенти. Дори в Pinterest, инфлуенсърите могат да ви помогнат да привлечете последователи и да ги спечелите за себе си. Обикновено е достатъчно да следвате съответните влиятелни лица и да споделяте тяхното съдържание.

4. Оптимизирайте щифтовете си
Емисиите в Pinterest са пълни с цветно съдържание. Но как вашият щифт се откроява и привлича вниманието на потребителите? Pinterest е източник на вдъхновение. Опитайте се да се съсредоточите върху нуждите на потребителите, докато представяте вашите продукти. Разкажете интересна история за вашия продукт и използвайте разказване на истории.

Например, “IKEA USA” има около 567 хиляди последователи и 10 милиона посетители месечно в Pinterest. Те знаят как да инсценират своите продукти, като разказват история. Продуктите винаги се показват в среда, която предава усещане за дом и обещават на потребителя да изглежда така. Непрякото обещание предизвиква нужда и създава емоционална връзка между продукта и целевата група. “IKEA” насърчава потребителите да добавят щифтове към собствените си табла, създава разширено внимание и в крайна сметка ги насърчава да купуват продукта.

На визуална платформа Pinterest размерът и качеството на вашите изображения са много важни. Винаги изрязвайте снимките вертикално и използвайте правилното съотношение. Щифтовете се показват в емисията с ширина 238 пиксела, в увеличения единичен изглед с 600 пиксела. Височината може да се регулира по желание. Следователно Pinterest препоръчва да създавате своите щифтове с пропорция 2: 3. Създайте своите щифтове с 600 x 900 пиксела или дори с 1000 x 1500 пиксела. По този начин можете да накарате вашето съдържание да се откроява от тълпата само с размера си и да привлича вниманието.

5. Често фиксирайте
Като визуална търсачка, последователността е важен фактор за добро представяне в Pinterest. Опитайте се да публикувате съдържание в Pinterest 20 до 30 пъти на ден. Не се паникьосвайте: Не всяка публикация трябва да бъде ново, самостоятелно създадено съдържание. Също така, не забравяйте щифтове от други профили на вашите щифтове, за да поддържате постоянното ежедневно броене на пинове. Нищо не привлича потребителите повече от щифт, който редовно се пълни с ново интересно съдържание. Постоянната поддръжка на вашето съдържание е от ключово значение. Съвременните тенденции и сезони ви помагат да продължите стратегически.

Датският доставчик на аксесоари за дома “Søstrene Grene” е пример за справяне със сезонните тенденции и теми в Pinterest. В допълнение към сезонните статии по темата, потребителите могат да намерят препоръки за продукти, вдъхновение за интериорен дизайн или инструкции за „направи си сам“. Около 82 хиляди последователи и 3,2 милиона зрители месечно са доказателство, че стратегията работи.

6. Използвайте подходящи ключови думи и хештегове
Подобно на “Google”, Pinterest също използва ключови думи, за да класифицира съдържанието и да го покаже правилно на потребителя. С търсенето по ключови думи можете лесно да намерите правилните ключови думи за вашето съдържание. Просто използвайте функцията за търсене на платформата и въведете желаната дума в лентата за търсене – но не натискайте enter. След това ще ви бъдат предложени подходящи ключови думи, подобни на вашата дума за търсене. По този начин можете да намерите подходящи ключови думи по различни теми. Можете също да намерите ключови думи, като започнете търсене и натиснете enter, след като ги въведете в лентата за търсене. Под лентата за търсене ще видите списък на свързани термини, които можете да използвате.

Хаштаговете също са от значение за Pinterest. Опитайте се да мислите като вашата целева група и да разберете кои хаштагове използват. Съответстващите ключови думи и хаштагове на вашия pinboard и в описанието на вашия профил ще увеличат видимостта ви и ще направят съдържанието ви видимо извън вашата общност.

7. Използвайте Rich Pins
Създайте възможно най-лесно пътища до вашите оферти. Богатите щифтове ви помагат да увеличите готовността за кликване на потенциалните клиенти и да увеличите трафика на уебсайта си. Използвайки този формат, вашите щифтове ще бъдат допълнени с допълнителна информация, като съставки на рецепти или цени на продукти, което ги прави още по-значими за потребителя.  Използвайте богати щифтове, за да превърнете потребителите в клиенти. Можете да обогатите щифтовете с различна информация, като връзки или информация за наличността на продукти. Като цяло има 3 вида богати щифтове:

  1. Богата на статии щифтове позволява на потребителите да коментират редакционни статии. Щифтовете съдържат заглавието, автора, кратко описание на статията и връзка.
  2. Продуктовите щифтове улесняват процеса на покупка. Те показват цени в реално време, наличност на продукта и уебсайта, от който може да се закупи дадена статия.
  3. Пълните с рецепта щифтове предоставят на потребителите най-важната информация за всяка рецепта. Богата на рецепти игла предоставя подробности за съставките, времето за приготвяне и съветите за сервиране.

Например “Publix” показва как може да изглежда богата на рецепти игла. Веригата супермаркети посочва необходимите съставки, добавя съвет за подготовка и свързва щифта към техния собствен уебсайт. Пинове като този съставят формата на целия им профил в Pinterest и получават около 66 хиляди последователи и 7,7 милиона зрители месечно.

8. НОВО: Игри с истории
С този нов пинов формат можете да превърнете публикациите си в динамични истории в Pinterest, като стъпка по стъпка видеоклипове, гласови корици или вложки на изображения и текст. Можете да публикувате щифтове за истории директно в Pinterest, без да имате уебсайт, и те ще се показват на потребители със съответстващи интереси. Подобно на всички останали видове щифтове, сюжетни щифтове могат да се добавят към таблата. Новият формат се откроява от цветните щифтове и ви дава нова възможност да се свържете с последователите си и да изградите лоялност. Създавайте щифтове за истории и използвайте популярния формат на социалните медии, за да взаимодействате с потребители в Pinterest.

9. Измерете успеха си
Бизнесът с Pinterest ви позволява да измервате успеха си и да следите дейностите си. Това ви улеснява да преглеждате дейностите си и да използвате текущите данни, за да поставяте под въпрос и допълнително да оптимизирате стратегията си. С анализи получавате конкретни данни, филтрирани по тип съдържание, период от време, източник, устройство, формат и акаунт. В секцията аудитория можете да научите повече за вашата целева аудитория и нейното поведение. Преглеждането на аудиторията също ви позволяват да получите по-ясна представа за вашите личности на купувача. Изображението ви дава първо впечатление за раздела за публика. Тук можете да разберете от какво се интересува вашата целева група и да получите конкретна информация за социодемографски данни, интереси и предпочитани категории. Освен това ще получите по-задълбочена представа за различни дейности като търсене и запомняне на щифтове.


Заключение
Pinterest е повече от колекция от красиви снимки. По-скоро става въпрос за разпознаване на проблемите на потребителите и предоставяне на конкретни решения с вашите предложения. С вдъхновяващо съдържание представяте вашата компания и разказвате история за вашите продукти. По този начин създавате целенасочено внимание и насочвате повече трафик към вашия уебсайт.

Остави коментар