Топ 4 неща за правене в Капри, Италия

0

Снимка: unsplash.com

Всеки път, когато посетите някое място за отдих, сте нетърпеливи да видите всичко с един поглед. В тези моменти какво искате най-много? Наръчник! Това може да ви помогне най-добре какво да направите график за това къде да отидете първо. Капри е известна ваканционна дестинация в Италия, разположена непосредствено до брега на Амалфи. И има толкова много да се види.

Снимка: unsplash.com

1. Син грот (Blue Grotto)

Ако посещавате Капри, то със сигурност може да сте чували много за сините му води. Да, Синята пещера. На остров Капри може да се види толкова много, но Синята пещера е без съмнение най-важното място за посещение.

Известен е със синия си цвят и кристално чистите води. И има интересна история за Капри, че римският император Тиберий бил толкова завладян от красотата му и прекарал голяма част от управлението си във вила насочена към континента.

Снимка: unsplash.com

2. Планината Соларо

Ако посещавате Капри само за един ден и искате да видите по-голямата част от Капри, тогава най-добрият вариант е краткият изглед отгоре. Планината Соларо е най-високата точка на Острова, която ви дава кратка представа за почти всичко.

Освен това туризмът по тази планина е лесна задача за всеки, тъй като има пешеходната пътека. Така че, не се притеснявайте за пешеходната част. Дори е забавно да се разхождате до върха на планината, докато се наслаждавате на цветята на острова по пътя си нагоре. Също така, можете да вземете едноместен лифт до върха на планината.

3. Градините на Август

Търсите ли нещо завладяващо за посещение и също така в рамките на вашия бюджет? Тогава градините на Август са най-доброто място за вас. Те не са толкова огромни, но определено си заслужава да бъдат посетени. Входната цена е само 1 EUR.

Освен това най-доброто време за посещение на тези градини е или пролетта, или началото на лятото, когато цветята започват да цъфтят. Тези градини са богати на средиземноморска флора и определено са очарователни за очите. Плюс това, гърбът на градините дава същата спираща дъха гледка като предната част, заедно с известните скали Faraglioni и лодките.

Снимка: unsplash.com

4. Via Krupp

Може би сте виждали интересните усукващи се пътеки на Капри много на снимки. Via Krupp, те са толкова странно интересни с завоите си, че молят да бъдат снимани.

Via Krupp е забележителност на Капри и е получил името си от германския индустриалец Фридрих Круп. Фактът, който си струва да се спомене, е, че той е затворен предимно поради опасността от околните скали. Но не се притеснявайте. Изгледът отгоре на Via Krupp е по-очарователен от това да вървите сами по пътеката. Можете да видите Via Krupp до терасата в задната част на градините на Август.

Остави коментар