Топ 11 съвета за успешен маркетинг в Twitter

0

През 2020 г. платформата регистрира 186 милиона активни потребители на ден, което е 34% увеличение спрямо предходната година. В тази статия ще научите всичко за предимствата на маркетинга в Twitter за вашия бизнес. Разберете как да използвате вашия профил, за да убедите вашата целева група!

Като начало ще ви покажем какво предлага платформата:

1. Увеличете обхвата си
Със 186 милиона активни потребители ежедневно по целия свят, Twitter е идеалното място за вашата компания. Тук можете да следвате специфични за отрасъла теми и да привличате внимание чрез целенасочено използване на хаштагове във вашата индустрия. Търсене на ключови думи е идеално за намиране на актуални теми и тенденции.

2. Свържете се с вашата общност
Използвайте платформата за динамична комуникация, за да отговорите на въпроси на клиентите. Twitter може да се превърне в един вид в голям общ чат с вашите потребители.

3. Открийте влиятелни лица и лидери на мнение
С разширеното търсене можете да намерите влиятелни лица и лидери на мнение. Наблюдавайте важни за индустрията теми и разговори, за да намерите хората, които оказват най-голямо влияние върху вашата индустрия, и се свържете с тях.

Топ 11 съвета за вашия маркетинг в Twitter

1. Попълнете своя профил
Добре проектираният профил в Twitter ви помага да направите добро първо впечатление на новите последователи. Помислете добре как всеки елемент от вашия профил помага за укрепване на вашата марка и информиране на вашата целева аудитория.

2. Настройте списъци в Twitter
Twitter живее от разговорите си в реално време. За да се справите с това богатство от дейности, можете да създавате списъци, за да организирате вашите разговори и да използвате Twitter по-стратегически. Списъците са подбрани емисии от избрани акаунти, които ви позволяват да се съсредоточите върху отделни разговори или хора, които са от значение за вашия бизнес. Можете да създадете до хиляда списъка, което изглежда повече от достатъчно. Публичните списъци могат да бъдат абонирани от всички – така че ги именувайте внимателно.

3. Вземете внимание
За да привлечете вниманието в мрежата, е важно гласът ви да бъде чут. Гледайте тона на гласа си, останете професионални и симпатични едновременно. Следните аспекти ще ви помогнат да дадете на вашата компания уникален глас:

 • Покажете личност: Трябва да отразявате вашата марка и ценности.
 • Бъдете човеци: Не бъдете робот. Хората искат да се свържат с вашата компания и хората зад нея.
 • Бъдете уникални: Останете креативни и не пишете постоянно едно и също нещо.
 • Останете честни: Искате да изградите връзка с последователите си. Уверете се и спечелете доверието на вашата общност.

4. Пазете се от троловете в социалните медии
Освен много предимства, Twitter има и своите трудности. Там, където хората говорят много, троловете в социалните мрежи се чувстват особено комфортно. Културата на разговор често може да излезе извън контрол и да доведе до глупава буря. Винаги бъдете внимателни и общувайте съзнателно, за да избягвате да давате на троловете и гадостите твърде много място.

5. Планирайте предварително своите туитове
Особено на активна и бързо движеща се платформа като Twitter, трябва да планирате вашите туитове. Кажете сбогом на ръчното публикуване и планирайте публикациите си предварително. По този начин спестявате време и публикувате в моментите, когато най-добре можете да достигнете до целевата си група. Разберете по кое време вашата целева група е най-активна и вашите туитове получават най-много внимание. Но имайте предвид, че Twitter е платформа в реално време и няма да можете да планирате предварително всички публикации.

6. Пуснете първата си анкета в Twitter
Twitter живее от интензивни разговори. Анкетите в Twitter ви предлагат друг начин за взаимодействие с последователите ви. Функцията ви позволява да уловите мнението на потребителя и в крайна сметка това е, което хората обичат да правят в Twitter. С до четири възможни отговора можете да се обърнете към всичко – от критични теми до анкети за конкретна марка.

7. Използвайте съответните хаштагове
Както навсякъде другаде в социалните медии, Twitter не може да оцелее без хаштагове. Правилните хаштагове ви помагат да увеличите ангажираността и видимостта на вашите туитове. Препоръчваме ви да използвате по-малко хаштагове и да изберете 2-3. Следните точки ще ви помогнат да направите съдържанието си по-мощно, като използвате хаштагове:

 • Създайте хаштаг на марката: Използвайте свой собствен хаштаг, за да събирате съдържание за вашата компания.
 • Използвайте текущите хаштагове: С богатството в Twitter, популярните хаштагове помагат да бъдете открити от потребителите.
 • Вижте индустриални хаштагове: Вижте кои хаштагове са подходящи и модерни във вашата индустрия.

8. Използвайте снимки и видеоклипове
Въпреки че Twitter е по-известен със своите разговори, понякога визуалните приноси помагат да предадете вашето съобщение. Например, добавете инфографики или диаграми към туит и дайте на съобщението си повече израз. Снимки, видеоклипове и GIF файлове също могат да се използват, за да привлекат вниманието на потребителите към вашите публикации. Визуалните елементи са идеални за рекламна кампания или представяне на нов продукт.

9. Създайте своите първи флоти
През 2020 г. кратките видеоклипове се превърнаха в най-популярния формат. С флотите, Twitter представя своя собствена версия на истории. Twitter поема по същия път като другите социални мрежи като Instagram, Facebook или LinkedIn. Флотите на Twitter няма да се различават коренно от другите формати на истории.

10. Стартирайте рекламна кампания
Освен органичното си съдържание, можете също да използвате реклами, за да привлечете вниманието към нови продукти или промоции. Рекламите изглеждат много подобни на нормалните туитове. Можете обаче ясно да ги идентифицирате като реклами чрез „спонсориран“ таг по-долу. Рекламите са ограничени до 140 знака, но могат да бъдат разширени с карти в Twitter. За целта първо се регистрирайте на ads.twitter.com и отворете рекламен акаунт.

11. Измерете своя успех
Успехът на вашите кампании може да се види чрез таблото за управление на кампанията. Тя ви дава всички резултати и ви позволява да проследявате развитието на вашите дейности с един поглед. Фокусът е върху следните четири основни аспекта:

 • Импресии: Разберете колко често рекламата Ви е била гледана от потребители.
 • Резултати: Разберете колко успешно вашата кампания е постигнала целта си. Колко кликвания върху връзка са записани?
 • Степен на взаимодействие: Колко потребители взаимодействат с вашето съдържание.
 • Цена на резултат (CPR): Определете средната цена на вашата кампания за всеки отделен резултат, който е постигнат.

Остави коментар