Топ 10 на най-актуалните #тагове в Instagram

0

No1 – Мода
Точно както миналата година, облекла, обувки, чанти, бижута и други. са по-популярни в Instagram от всичко друго. Само хаштагът #fashion се среща в повече от половин милиард публикации. Едва ли някоя друга мрежа е по-подходяща за разпространение на модни тенденции от Instagram.

No2 – Храна
Миналата година все още категорията храни е втората най-представена. Потребителите на Instagram не могат да получат повече или по-малко креативни снимки и видеомонтажи за приготвяне, показване и консумация на храна. Има хаштагове за почти всяко ястиея и храна, всяка диета и всяка хранителна тенденция. #bonappetit

No3 – Дизайн
В допълнение към Pinterest, Instagram със сигурност е най-популярната платформа за поставяне на архитектура или интериорен дизайн по стилен начин. Най-добрите хаштагове в този раздел са #design, #interiordesign и #home.

No4 – Пътуване
Категорията пътувания е спаднала с две места от миналата година. Въпреки това той все още е един от най-използваните. Особено във времена, когато все повече хора могат да работят отвсякъде, #travel-images са част от ежедневието и могат да бъдат намерени в почти всеки профил.

No5 – Фитнес
Човек не може да си представи Instagram без безупречните, стоманени тела на своите фитнес гурута. Инстаграмари като Kayla Itsines събират милиони последователи, с които споделят своите тренировки, мотивации и рецепти. Докато хората искат да бъдат здрави и красиви, този пазар ще продължи да процъфтява.

Вижте и новостите в LinkedIn като щракнете тук

No6 – Природа
Темата за природата придоби актуалност от миналата година. Хештеговете, описващи пейзажи, сезони или природни събития като изгреви, се използват все по-често в Instagram. Например, хаштагът #snow изглежда почти 86 милиона в публикации.

No7 – Вдъхновение
Instagram е мрежа от вдъхновение. Мотивиращи редове от текст на красив фон могат да бъдат намерени толкова често, че е почти абсурдно. Почти. Това може да са хилядолетната мъдрост на духовните учители или позитивистките нови фрази на бизнес гиганти. На този влак е много лесно да се скочи. #nevergiveup.

No 8 – Здраве
Категорията здраве е нова за топ 10. Това са публикации с хаштагове като #vegan, #wellness, #organic и, разбира се, #healthy, които се възползват от едно и също желание на потребителите, като фитнес, мода или пътуване. Желанието за жизненоважен начин на живот.

No 9 – Парти
Парти хаштагове също попаднаха в топ 10 за първи път. Потребителите празнуват с хаштаговете #music, #dance или #festival и усърдно публикуват снимки и видеоклипове от концерти, промоции на събития или моменти от нощния живот.

No 10 – Изкуство
Изкуството, не на последно място, е оживена ниша в Instagram. С помощта на подходящи хаштагове, като #drawing #artwork или #illustration, художниците и миряните могат да показват своите творения на потребители, заинтересовани от изкуството.

 

 

Остави коментар