Том Круз и Марк Уолбърг – извора на младостта

Круз

Том Круз е на 58 и изглежда по-добре от всякога. Всъщност изглежда изумително добре, а енергията и тонусът му не отстъпват на стегнатите му мускули и завидна преса.

Круз е прословут работохолик, който се отдава страстно на професията си и не позволява никой друг вместо него да изпълнява дори и най-опасните каскади. Зад всичко това обаче стои упорит труд, лишения и безкомпромисен хранителен режим, непосилен за всекиго.

Искаш тяло като на Том Круз?

Тогава се подготви да прекарваш доста от времето си навън, защото едно от любимите му занимания са екстремните спортове.

И не, тук не говорим да правиш почти невъзможни каскади от самолет, като в петата част на “Мисията невъзможна”. Въпреки че подобни предизвикателства със сигурност ще запазят духа ти млад.

В този случай е нужно да редуваш заниманията навън с тези във фитнес залата, защото няма по-добър начин да запазиш мотивацията си жива. Така няма да се откажеш от крайната си цел още на първата седмица. При това не от друго, а от скука.

Освен това ще трябва да забравиш джънка, да намалиш въглехидратите до минимум и да се хидратираш добре всеки ден.

Марк Уолбърг винаги е бил в перфектна форма, още като хлапе в началото на 90-те, когато всички го знаехме като Марки Марк.

Дори сега, вече на 49 години, съвсем не изглежда да е забавил темпото. Даже напротив – изглежда във формата на живота си.

Как обаче го постига? Докато за много хора резултатите от залата се случват относително бързо и лесно, то Уолбърг със сигурност не е от тях, а всичко, което постига, е свързано с изключително много вложени усилия и себераздаване.

И най-вече с поддържането на режим, който е меко казано спартански.

В нормалните дни, когато няма снимки или други ангажименти, Уолбърг се буди в 02:30 часа сутринта, след което отделя 30 минути за молитва. Прави лека закуска и започва 90-минутната си тренировка около 03:30. След това следва отново закуска, душ, закуска, време за възстановяване с криотерапия и малко голф – всичко това преди 10 сутринта.

Криотерапията  стана популярен метод за възстановяване сред елитните спортисти и професионалните спортни клубове. Става въпрос за специална камера, която използва течен азот, за да изстуди въздуха в себе си до -100 градуса. Чрез този подход се подпомага възстановяването на мускулите и ставите.

След криотерапията има отново закуска, време с децата, обяд, втора тренировка, отново време за семейството, вечеря и към 19:30 Уолбърг вече е в леглото.

Реално погледнато една голяма част от времето му преминава в хранене – общо седем пъти на ден.

“Започвам обикновено с овесени ядки, боровинки и фъстъчено масло. После имам протеинов шейк, три бургера с пуешко и малко сладки картофи към 05:30 сутринта. Вечерям към 18:00 часа с една хубава риба треска или лаврак с малко зеленчуци или задушени картофи. През целия ден гледам да съм добре хидратиран. Това е всичко.”

споделя той, цитиран от BBC.

В 08:00 следват десетина пуешки кюфтета, а два часа и половина по-късно салата с пилешко, две варени яйца, маслини, авокадо, краставица, домат и маруля. Обядът е една голяма телешка пържола със зелени чушки, а следобедната закуска е пиле на грил с китайско зеле.

Остави коментар