Тел Авив – какво да разгледаме и посетим?

0
Тел Авив – какво да разгледаме и посетим?

Тел Авив – какво да разгледаме и посетим?

Тел Авив е вълнуващ, шарен и разнообразен. Това е градът, който никога не спи. Модерното лице на Израел. Градът е известен като развлекателният център на Израел. Разположен е на брега на Средиземно море и предлага на своите посетители безброй възможности за забавление, ресторанти с вкусна храна, барове, кафенета и лъскави бутици.

Тел Авив е алтернативен, оживен и ярък град. Хората там са добронамерени и приветливи, позитивно настроени, открито мислещи и либерални. Атмосферата и енергията, която излъчва града е супер позитивна и може да те накара наистина да се отпуснеш и да релаксираш.

Ако вече сте избрали Тел Авив да бъде следващата ви дестинация – чудесно! Ако пък все още не сте – то силно ви препоръчваме да го направите. А ето и какво да разгледате, когато отидете там:

Плажът в Тел Авив

Тел Авив – какво да разгледаме и посетим?
Плажът на Тел Авив

Плажът в града е наистина едно прекрасно място. Плажът се намира само на няколко метра от центъра на града и от най-натоварената улица, но въпреки това той е толкова чист и приятен. Местните жители също прекарват голяма част от свободното си време на плажа – разхождайки се безцелно, релаксирайки на плажа, пиейки бира, пушещи шиша или просто да се полюбуват на красивия залез.

Старият град Яфо

В миналото Яфо е бил пристанищен град, който в последствие се разраства до Тел Авив. В момента Яфо е най-старият квартал на Тел Авив. Това е и едно от най-старите селища в света. Тук са открити археологически находки от 18 век пр. н. е.

Старият град е коренно различен от останалата част на Тел Авив. Из древните улички можете да откриете исторически каменни сгради, църкви и много ресторанти и галерии. Именно тук се намира и известния Яфски битак, откъдето можете да закупите всичко – от сувенири до антики и още много други интересни неща.

Древният град е и център на българските евреи.

Тел Авив – какво да разгледаме и посетим?
Старият град Яфо

Кармел Маркет

Кармел маркет е най-големият открит пазар в града. На него може да намерите всичко – от храна, подправки, свежи плодове и зеленчуци до дрехи, козметика и сувенири. Този пазар се счита за един от най-евтините места в целия град.

Уличното изкувство

Обикаляйки из уличките на Тел Авив няма как да не забележите галерията, която се е получила от множеството улични творби – графити. Някои от тях засягат пряко политически проблеми, докато други просто придават цвят и красота на улиците и сградите.

Ако сте фен на стрийт арта, то със сигурност в Тел Авив имате какво да разгледате. Зад почти всеки ъгъл ще попадате на различна и интересна рисунка.

Баухаус архитектурата

Тел Авив е известен със своята Баухаус архитектура. През 30-те и 40-те години на миналия век към Израел има засилена имигрантска вълна от Германия. По това време, двама германски архитекта, почитатели на баухаус архитектурата започват да строят сгради за европейските имигранти. Именно те превръщат града в „Белият град“, който по-късно през 2003 г. попада под егидата ЮНЕСКО, за най-голямата концентрация на Баухаус архитектура в света.

Тел Авив – какво да разгледаме и посетим?
Баухаус архитектура – Тел Авив

Парти

Освен всичко останало, което може да предложи града, Тел Авив е и парти град, който никога не спи. Местните жители обичат да се забавляват и да танцуват.

Нощният живот, който предоставя града на своите жители и посетители със сигурност е нещо, което трябва да видите и от което да опитате.

Ротшилд булевард

Една от главните и най-известни улици в Тел Авив е булеварда Ротшилд, а също така и една от най-скъпите. Ротшилд се е превърнал в една от основните туристически атракции и разхождайки се по него ще видите множество галерии, театри, скъпи бутици и ресторанти.

Другата известна улица в града е Дизенгоф. На нея са разположени голяма част от баровете в града.

Остави коментар