Тежка катастрофа затвори пътя за Гърция

0
Тежка катастрофа затвори пътя за Гърция

Тежка катастрофа затвори пътя за Гърция

Тежка катастрофа затвори първокласния път Е-79 и в двете посоки. Снощи около 01:30ч. В района на Кресненските ханчета се удрят челно тир с македонска регистрация и джип „Ауди“. Леко са пострадали двама мъже, които са откарани за лечение в МБАЛ „Югозападна“ в гр. Сандански. Няма опасност за техния живот, коментират от пресцентъра на Областната Дирекция МВР-Благоевград. За щастие тежко ранени при инцидента няма.

След челният удар обаче, товарният автомобил се удря в матинелата и влекача на камиона увисва над река Струма. Наложило се е специализирана верижна техника да отиде на мястото на произшествието, за да издърпа камиона от пътя и да освободи платното за движение. Пътят остана напълно затворен за повече от 6 часа, поради което се образува километрични опашки.

Малко преди 8 часа тази сутрин пътят за Гърция бе освободен от камиона и движението бе възстановено. В момента движението по пътя се извършва нормално. От полицията апелират шофьорите, които преминават през Кресненското дефиле да внимават повече и да не предприемат рисковани изпреварвания, тъй като настилката е мокра.

Остави коментар