Тайланд – мястото, където екзотиката среща спокойствието

0

Тайланд – мястото, където екзотиката среща спокойствието

Нека се разходим из Тайланд. Мястото, което ни опиянява в своето блажено спокойствие и ни потапя в неповторимата си мистична атмосфера. Отпускаме сетивата и се подготвяме за едно удивително преживяване, тъй като ще отидем отвън границите на природната красота и ще разгледаме непознатата страна на това величествено азиатско съкровище.

Още с първата ни стъпка, която предприемем на територията на Тайланд усещаме този неописуем полъх. Това невероятно чувство, че се намираме в центъра на един друг, по-различен от нашия свят! Свят, в който уникалните пейзажи радват погледа ни във всяка една посока, накъдето се завъртим, а апетитни аромати възбуждат апетита ни и ни предизвикват да опитаме тази така известна тайландска кухня.

А Вие готови ли сте да се отдадете на това приключение? Ако отговорът ви е положителен – то прочетете докрай, за да научите на кои аспекти от страната непременно да обърнете внимание при посещение в Тайланд.

Красотата на Краби

Тайланд – мястото, където екзотиката среща спокойствието

Като всяка друга азиатска перла, Тайланд също може да се похвали с наличието на редица спиращи дъха места, които привличат огромен брой туристи от цял свят. Места, които ще ни пленят и ще искаме да усетим още и още от тази вълнуваща страна.

За да ви докажем, че тези кътчета наистина съществуват, ще ви отведем първо до една неповторима провинция, скрита в полите на Южен Тайланд. Запознайте се с Краби. Това е един от най-красивите тайландски райони, който през годините е успял да запази своята невероятна красота непокътната. Краби може да се похвали с притежаването на цели 130 острова, кой от кой по-великолепен. Тези острови някога са били убежище на най-известните местни пирати. Много от тях принадлежат на Морския национален парк Ко Пи Пи, който включва в себе си и най-известния остров в региона – Ко Пи Пи Дон и плажът Райли.

Величествените пейзажи, които предлагат островите, днес ги превръщат в притегателен център за всеки пътешественик. Гъстата, зелена растителност от своя страна превръща мястото в перфектния естествен декор на филма „Плажът“, в който участва Леонардо ди Каприо.

Остров Пукет и неземният рай

Тайланд – мястото, където екзотиката среща спокойствието

Ако искате да се гмурнете в очарованието на една невиждано красива атмосфера, то правилното за вас място е остров Пукет, наричан още перлата на Тайланд. Пукет е разположен в сърцето на Югоизточен Тайланд и е дом за много ентусиасти, които са решили да се докоснат до удивителният облик на най-известния му плаж – Патонг Бийч.

Мястото гостоприемно предлага на своите посетители неустоими преживявания. От необятните плажове, покрити със ситен, нежен пясък, до удивителните картини, обсипани с палмови дървета и топлата, апетитна храна, която е току-що приготвена в местните заведения.

Патая и скритите красоти

Тайланд – мястото, където екзотиката среща спокойствието

Ако желаете да посетите и по-малко известни тайландски кътчета, то отклонете се на около 150 километра източно от вечно оживения Банкок и посетете невероятната Патая. Това е курортно градче, изпълнено с приятни места и прелестна брегова линия.

Без значение коя от тези привлекателни дестинации ще изберете, то страната ще ви накара да се почувствате като у дома си. Подарете на себе си една незабравима слънчева ваканция и имайте предвид, че което и място да изберете, то Тайланд винаги е добра идея, за която няма да съжалявате.

Остави коментар