Съдят Ким Кардашиян за 100 милиона долара

0
Съдят Ким Кардашиян за 100 милиона долара

Съдят Ким Кардашиян за 100 милиона долара

Риалити звездата Ким Кардашиян е поредната известна личност, която попада под ударите на закона. Срещу нея се води дело за измама, а исканото обезщетение възлиза на 100 милиона долара.

Делото е започнало скоро, въпреки че конфликтът е от 2014-та година. Тогава Ким е сключила сделка с производителя на софтуер Дейвид Либенсон за създаването на приложение за еможита, наречени „Киможи“.

Тогава 60% от печалбата отидоха в джоба на Либенсон и неговите партньори. Условието е било Кардашиян да подаде сама документи за защита на търговската марка. Звездата обаче е обвинила един от партньорите на Либенсон, че е обявил публично лична информация за нея, след което се е оттеглил от сделката.

Според наличните документи, Ким се е опитала да окаже натиск върху Либенсон да не повдига дело срещу нея. Той заявява, че Кардашиян е знаела за изтичането на информацията още преди да подпише договора и след това само го е използвала като извинение, за да не изпълни нейната част от ангажиментите си.

Адвокатът на звездата коментира пред TMZ, че е уверен, че делото ще бъде прекратено.

Преди две години Ким беше обвинена и в плагиатство, като исканата сума отново бе 100 милиона долара. Тогава ставаше дума за кейсове за телефони. Хушманд Харуни твърдеше, че патентът е негов още от 2013 година към фирма SnapLight. Въпреки това обаче, Ким пуска кейсовете като нейн продукт. Миналата година двете страни на делото постигат споразумение.

Остави коментар