Съдят Дженифър Лопес за плагиатство

0
Съдят Дженифър Лопес за плагиатство

Съдят Дженифър Лопес за плагиатство

Дженифър Лопез е изпълнителен продуцент и съдия в риалити формата World of Dance. В момента обаче е заведено дело срещу нея относно авторските права на предаването.

Мъж на име Алвин Грей-Ел твърди, че шоуто е направено по негова идея от преди 10 години. Той завежда дело срещу изпълнителката за плагиатство на идеята, като я обвинява, че е откраднала идеята за шоуто. Освен Джей Ло, подсъдима е и хореографката на предаването Деби Алън. Искът е в размер на 6 милиона и половина долара.

 

Мъжът споделя, че когато му е хрумнала идеята за такъв тип предаване, той изпратил писмо до Деби Алън и продуцентската ѝ компания, за да направи проучване дали имат интерес да го продуцират.

Според Алвин, той все още не е получил отговор от хореографката, но въпреки това е решил да регистрира идеята за формата в американската Служба за авторски права. Регистрирал е под името Let’s Start the Dance. Когато през 2017-та година научава за започването на подобно реалити, направил опит да се свърже с продуцентите, за да ги извести за нарушението на авторските му права. Не получава никаква обратна връзка от тяхна страна, затова предприема други мерки.

Според него хореографката е харесала идеята за шоуто и я е представила на Дженифър Лопес, която на нейна база създава World of Dance, заключва испанското издание Quien.

Остави коментар