Студенти искат уволнение за професор от СУ и УНСС

0

Студенти обвиняват преподавател от Софийския университет в използване език на омразата, съобщи NOVA. Според тях професор Михаил Мирчев масово употребява расистко, ксенофобско съдържание в лекциите си по дисциплината „Социална работа с етногрупи“. Затова от Студентско общество за равенство се обърнаха с отворено писмо до образователния министър и ректорите на СУ и на УНСС, с искане за незабавното уволнение на преподавателя.

“Той, например, нарича ромите в България – доста агресивна общност, с много агресивно поведение. Нарича бежанците от Афганистан , Ирак , Сирия и Африка, че са дълбоко необразовани хора, неспособни да учат”, обясни Тетевенски.
Списъкът продължава и в друга лекция на професора, чиято тема е свързана с еврейската общност.

„Професорът задава въпроса – „Възможно ли е България да стане еврейска държава”? Заявява, че под един процент от евреите у нас  владеят държавата и капитала, медиите и изкуството. Т.е  не става въпрос за факти, не става въпрос за обективно представяне на наука, а става въпрос за предизборната кампания на Хитлер” – разказва студентът.

От организацията на евреите у нас остро осъдиха използвания език в преподавателската дейност на професор Мирчев.
„Ние желаем неговият договор да бъде прекратен. За нас този човек няма място в нашия университет, нито в който и да било друг. Затова апелираме също и ректора на УНСС да обърне внимание на проблема” – заяви Тетевенски.

Остави коментар