Строят нов карантинен център край Пекин

0

https://unsplash.com/photos/yGUuMIqjIrU

Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждане на център за карантиниране на хора с коронавируса, предаде Асошиейтед прес. Капацитетът на обекта ще е 3000 души.

Скоростното построяване на центъра в града напомня изграждането на полеви болници и превръщането на спортни зали в центрове за изолация миналата година, когато Китай се опитваше да се справи с епидемията, избухнала в град Ухан.

В последно време случаите нараснаха в Шъцзячжуан.

Това породи безпокойство, тъй като градът е близо до Пекин, а наближава и Нова година по лунния календар, когато милиони китайци пътуват от едно населено място до друго.

Националната комисия по здравеопазване обяви, че 1001 пациенти са под лекарски грижи заради зараза с коронавируса, като от тях 26 са в тежко състояние. За последното денонощие бяха регистрирани 144 нови случая на зараза, от тях в провинция Хъбей, в която главен град е Шъцзячжуан, има 90 случая, а в по-северната провинция Хейлунцзян новите случаи са 43.
Снимка от видеоклип от youtube

Заради заразата на местно ниво Хейлунцзян, както и градовете Синтай и Ланфан, части от Пекин и от други градове в североизтока са под карантина.

Над 20 милиона души бяха призовани да си останат у дома в идните дни. Нарастването на случаите на зараза в Китай идва в момент, в който в страната пристигнаха експерти на Световната здравна организация, които ще събират данни за произхода на вируса.


Източник: dnes.dir

Остави коментар