Стенописът Serdika Tulip на Arsek & Erase

0

В подножието на метростанция “Сердика” се намират едни от най-интересните графити в София, а ако някога сте били на Sofia Graffiti Tour, вероятно вече знаете и историите зад повечето от тях.

Това място обаче си има и нов обитател.

Става въпрос за стенописа Serdika Tulip, който изникна на една от фасадите, и заема общо 200 квадрата под формата на красиво женско лице, което държи цвете.

Всъщност цялата тази инициатива е на посолството на Нидерланция, което стиска ръце с организаторите на Sofia Graffiti Tour, за да илюстрират заедно на езика на спрея приятелските отношения между двете страни.

За целта ръкави запретват дуото Arsek&Erase (Жельо Димитров и Георги Димитров), които са едни от нашите най-разпознаваеми графит артисти, правили стенописи по картата от САЩ и Китай до Русия и Тайван.

В основата на композицията до красивото момиче е илюстриран специалният сорт лале “Сердика”, кръстен по идея на холандското посолство тъкмо на античния град, върху който днес стъпва София.

А за да бъде името на лалето съвсем уникално, то вече разполага и със специален сертификат от Кралската асоциация на производителите на луковици в Нидерландия.

Стената е включена в обиколките на Sofia Graffiti Tour.

Остави коментар