Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книга – подари знание“

0
Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книга – подари знание“

Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книга – подари знание“

При изключителен интерес стартира националната кампания за насърчаване на четенето „Дари книга – подари знание“. Инициативата е организирана от фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти в подкрепа на литературен клуб–читалня „Малкият принц“. Гости на събитието бяха както частни лица, така и представители на фирми, които подкрепиха началото на кампанията. Първите дарители се насладиха на приказката “Кокошката с пломбирания зъб” с автор Петя Иванова на 7г., редовен посетител на читалнята, а малките творци от проекта “Моите първи истории” към центъра за талантливи деца в града представиха своите авторски приказки на тема Коледа.

На старта си кампанията получи най-голяма подкрепа от една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа – „BULPROS“. Техни представители приеха сертификата за щедрото си финансово дарение и споделиха с гостите кои са любими им детски книжки и за финал ги подариха на читалня „Малкият принц“ в град Бургас.

Благодарение на дарението ще обогатим нашия уютен Литературен клуб-читалня “Малкият принц” с нови, интересни и привлекателни заглавия. Надяваме се на повече активност от страна на бизнеса и на големите компании в Бургас и България“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, организатор на кампанията.

Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книга – подари знание“

До момента инициативата са подкрепили деца, родители и приятели на организаторите, като всеки е дарил любими детски книжки в полза на читалнята, защото „книгата не е просто хартиено тяло. Тя е магия, която можеш да държиш в ръцете си. Какво по-ценно и хубаво от това да можеш да прелистваш страниците, да развихряш въображението си, наслаждавайки се на илюстрациите, да вдишваш аромата на хартия и мастило“, допълни Лилиана Славова.

С фондацията са се свързали и са изпратили своите книги много млади български автори на детска литература, сред които е писателката Радостина Николова и издателство „Мармот“ с любимата на децата поредица “Приключенията на мотовете“.

С над 120 заглавия вече се е увеличила книжната съкровищница за най-малките читатели, а кампанията продължава до края на месец февруари с цел да насърчи и популяризира четенето сред деца и юноши и да накара хората да обърнат внимание и да станат по-активни, защото „свят на модерни технологии и забързана рутина често нямаме време да се отдадем на четене“, сподели за финал Лилиана Славова.


Всеки, който има възможност и желае, може да изпрати или занесе книги в центъра за млади таланти на площад Атанас Сиреков 4, град Бургас.

Дарения на книги се приемат до края на месец февруари. Повече информация за кампанията може да се получи на тел: 0887/201033 или по имейл: info@forbgkids.org

Остави коментар