Стани приемен стопанин на бъдещо куче водач

0

Кучетата водачи действително са очи на четири лапи за своите незрящи стопани. България има 18 000 незрящи граждани, а на Балканите – над 200 000. Мисията на фондация “Очи на четири лапи” е изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания. Преди обаче да започне същинската работа по обучението на бъдещото куче водач, то трябва да живее в приемен дом до първата си годинка, където да придобие основни социални умения.

След като преминат първично обучение, приемните стопани се ангажират да приемат едно двумесечно бебе порода голдън или лабрадор ретрийвър и с много любов и търпение да го отгледат като здраво, възпитано и щастливо куче, което няма страх от интензивната градска среда, безпроблемно пътува във всякакъв вид транспорт.

През целия период, докато кучето е в приемното семейство, се провеждат ежеседмични тренировки по послушание и социализационни мероприятия на различни места в София. На разположение е и личен инструктор.

Организатор е фондация “Очи на четири лапи“.

Фондация “Очи на четири лапи”

В тази мисия получаваш тонове безрезервна любов, заедно с радостта да превърнеш сладкото двумесечно бебе в добре възпитано и социализирано младо куче, гордостта да отгледаш служебно куче, придобиването на професионален опит в обучение на кучета в послушание и личното удовлетворение да бъдеш полезен.

Обучението се провежда в град София.

Нужни умения и екипировка:

Разбиране на каузата на “Очи на четири лапи”, силна воля и мотивация, любов, търпение, умения за общуване с кучетата, достатъчно свободно време. Важно условие е всички деца в семейството да бъдат над 10-годишна възраст. Кученцето идва при теб с всички необходими постелки, купички, нашийници, играчки.

Транспорт, храна, ветеринарна грижа и здравословни рискове:

Доброволците получават карта за градския транспорт за кучето и себе си. Храната, витамините и добавките на кученцето се осигуряват от организатора. Фондацията осигурява на кученцето всички ветеринарно-медицински профилактики и грижи. Кученцето идва при теб ваксинирано и обезпаразитено. Риск за теб има, ако си алергичен.

Как да участвам?

Натисни: “Ще участвам” и виж как да се свържеш с екипа.

Остави коментар