Снайперисти във Виена, двама са убити

0

Според първи официални данни 15 ранени са настанени в болница. Целият център е блокиран. Под тревога е вдигнат и отряд “Кобра” на спецчастите. Полицай е сред няколко ранени, съобщава австрийската полиция. Има двама убити, сред които един от заподозрените нападатели , след стрелби на 6 локации в центъра на Виена.

Полицията официално обяви, че е имало 6 атаки. Няколко терориста със снайпери. Към момента един убит, няколко са с опасност за живота. Един терорист е застрелян от полицията. В един от клиповете, разпространен в социалните мрежи, се вижда как мъже в светли дрехи са наредени един до друг и задържани. Не е потвърдено дали това са нападателите.

Шестте визирани в атаката места са в непосредствена близост до улицата, на която се намира централната синагога в града. Според първи официални данни 15 ранени са настанени в болница в различно състояние. Всички спасители и медицински работници в радиус от 50 километра са вдигнати под тревога. На улиците се разполагат военни части, които поемат охраната на правителствени сгради и чужди посолства. В центъра вече има полева клиника, където хората се преглеждат и след това препращат към болници.

Хвърчат полицейски патрулки, линейки и хеликоптери, съобщи за “24 часа” българка от австрийската столица.

Според първите съобщения на местни медии куршумите са на Шведенплац, което е в първи район, недалеч от синагогата. Първоначалните данни са за 15 ранени и един убит. Арестуван е един от нападателите. Все още не е ясно кой стои зад атаката във Виена.

Частна телевизия е показала запис от охранителната камера на синагогата, на който терорист застрелва хладнокръвно минаващ покрай него човек, след което го довършва с още един изстрел.

По телефона вътрешният министър Карл Нехамер потвърди пред ORF, че става въпрос за терористична атака. Началото е било на улица “Зайненщетенгасе”. “Стойте у дома, стойте в ресторанта или бара в който се намирате. Не излизайте на улицата”, призова той. Министърът обяви, че се намира в операционния център заедно с канцлера на Австрия Себастиан Курц.

Остави коментар