Скоростта на сателитния интернет Starlink

0
Сателитен интернет Starlink

Няколко бета-тестери на сателитния интернет Starlink споделиха с Fast Company впечатленията си от неговата работа. Скоростта на сателитния интернет Starlink достига 190 Mb/s.

За селска местност със слаб обхват на LTE, сателитният интернет Starlink е истински пробив. Сателитите, намиращи се на височина от 550 км, осигуряват много по-добра интернет връзка в сравнение с комуникациите от предишно поколение като например DSL. А сложните климатични условия и студеното време не оказват влияние на качеството на работата.

Средната латентност на Starlink, според резултатите на Speedtest, към днешен ден е 41 милисекунди. А средната скорост на изтегляне е 80,67 Mb/s, а средната скорост на качване – 17,17 Mb/s.

В края на миналата година генералният директор на компанията Илън Мъск сподели, че при първите етапи от разгръщането на Starlink ще бъде осигурена интернет връзка предимно за най-сложните за обслужване клиенти. Които по технически причини няма как да се включат към телекомуникационните оператори.

Потребителите от Минесота съобщиха, че скоростта на качване не пада под 7 Mb/s, а скоростта на сваляне варира от 40 до 190 Mb/s.

Един от недостатъците на новата сателитната връзка са изкуствените спътници на Starlink. Те все още са твърде малко и понякога съвсем за кратко сигналът от тях напълно изчезва.

Към днешен ден Starlink разполага с 1023 сателита. Компанията продължава всеки месец да извежда в орбита големи партиди сателити за Starlink.

Източник: kaldata

Остави коментар