4 октомври 2022

Скоро iPhone ще може да се използва като идентификатор на летища

iPhone

Apple обяви предстояща актуализация на своето приложение Wallet. Тя ще позволи на потребителите да използват своите смартфони iPhone като цифрова идентификация за определени летища.

Засега функцията ще бъде достъпна само за някои летища на САЩ, но в бъдеще има планове за разширяване на поддръжката.

Компанията показа как потребителите ще могат да сканират шофьорската си книжка или идентификационния номер на личните си документи в участващите щати на САЩ. Които след това ще бъдат съхранени и защитени в локалната памет на смартфона, без да се изпращат до други сървъри. Компанията каза, че работи в партньорство с TSA. За да позволи на iPhone да се използва като идентификация за пунктовете за сигурност на летищата.

Освен сигурен идентификационен метод, Apple каза, че планира да предостави и на хотелите ключове за стаи, под формата на дигитални карти в Apple Wallet.

До тях потребителите да получават достъп, още преди да са пристигнали в хотела. Дигиталните карти за вход ще могат да бъдат създавани за определени регистрирани електронни ключалки. Както и ще имат определен период от време, в които са активни. Така че това би могло значително да ускори клиентското обслужване в къщи за гости и други места за отсядане. Където няма специализиран персонал, който да се занимава с настаняването на гостите по стаите, а след това да се грижи за връщането на ключовете. Редица електронни тагове за достъп до дома или работата на потребителите, също вече ще могат да бъдат дигитализирани в приложението.

Apple Wallet стартира с поддръжка за покупки на карти, преди да придобие новите функционалности. Apple отново подчерта, че добавя и функции за отключване на автомобили на BMW и други производители, използвайки ултрашироколентовия чип, с който са снабдени всички съвременни модели iPhone и смарт часовници Apple Watch.

Източник: kaldata

Остави коментар