Ще успее ли Huawei да стане най-големият производител на смартфони

0
Ще успее ли Huawei да стане най-големият производител на смартфони

Ще успее ли Huawei да стане най-големият производител на смартфони

В последно време от Huawei заложиха на иновативните и нестандартни решения при създаването на смартфони. Това бе добра подсказка, че рано или късно китайският производител ще се превърне в сериозен конкурент на Samsung за титлата най-големият производител на смартфони в света.

Тази седмица от Huawei публикуваха данни за продажбите на компанията за първата четвърт на 2019-та година. Според данните, компанията действително се развива доста добре и на крачка от това да застане на първо място.

Според публикувания доклад, през първото тримесечие на тази година са продадени 59.1 милиона смартфона. Това е забележителен ръст спрямо миналата година – почти с 50%.

По-интересното в случая е, че този огромен ръст и успехите са без да е включен американския пазар, който както всички знаем е един от най-доходоносните за производителите в бранша.

Ще успее ли Huawei да стане най-големият производител на смартфони
Снимка: samsung.com

Мнозина твърдят, че ако китайският производител успее да пробие на американския пазар, то той ще успее да задмине и Samsung, който в момента е на първо място по брой продадени устройства.

На този етап Samsung е на първо място по брой продадени устройства – 72 милиона смартфона за първите три месеца на тази година. Което донякъде е разбираемо, предвид разнообразието от модели на марката, както скъпи така и нискобюджетни устройства.

Apple оглавяват третото място по продажби, но няма официални статистики за броя продадени устройства. В началото на тази година стана ясно, че Тим Кук и екипа му ще пазят тази информация в тайна занапред.

По данни на International Data Corporation, от началото на годината са продадени между 36 и 42 милиона iPhone устройства. Това обаче не пречи на компанията да бъде на първо място по приходи, имайки предвид цените на телефоните ѝ през последните години, докато Samsung и Huawei залагат на доста повече модели от средния клас устройства.

Остави коментар