Българската платформа за онлайн магазини Shopiko вече предлага интеграция с дигитални портфейли

0
Българската платформа за онлайн магазини Shopiko вече предлага интеграция с дигитални портфейли

Българската платформа за онлайн магазини Shopiko вече предлага интеграция с дигитални портфейли | Снимка: СуперХостинг.БГ

Дигиталните портфейли набират популярност и биват търсени от потребители и собственици на онлайн магазини

Очакванията са до три години чрез него да се извършват повече от половината онлайн плащания в света. Най-големите му предимства са защитата на личните данни и удобството при използване. Това го прави атрактивен и за собствениците на онлайн магазини.

Българската SaaS платформа за изграждане на онлайн магазини Shopiko вече предлага интеграция с дигитални портфейли. Това позволява на търговците, използващи платформата, да приемат от своите клиенти плащания чрез този иновативен, защитен и удобен метод.

„През последните години дигиталните портфейли стават все по-популярни и предпочитани от потребителите. Този тип разплащания защитават напълно чувствителните данни за кредитни и дебитни карти, което е все по-важно в контекста на нарастващите заплахи в дигиталното пространство.

За нас тази стъпка беше важна част от цялостната ни политика за повишаване на сигурността на нашите клиенти и същевременно – за разширяване на техния бизнес.“

споделя Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър на хостинг компанията СуперХостинг.БГ, чието портфолио е платформата Shopiko.
Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ

Според нея, наличието на качествени български дигитални портфейли е от важно значение за потребителите у нас и затова компанията е избрала да партнира с такива.

Какво представлява?

Дигиталният портфейл (e-wallet, digital wallet) е приложение, в което потребителите съхраняват своите кредитни и дебитни карти от различни банкови институции. Чрез него те се разплащат през мобилно устройство само с едно действие – биометрични данни или въвеждане на ПИН код.

С кои портфейли работи Shopiko?

Българската платформа за електронна търговия работи с четири дигитални портфейла – Phyre, A1 Wallet, Pay by VIVACOM и BACB Pay. Търговците с Shopiko магазини могат да приемат плащания от всички тях, но е необходимо да си изберат само един доставчик за сключване на договор.

Предимства за крайните потребители

Смята се, че дигиталният портфейл е бъдещето на разплащателните методи. Използва се бързо и лесно, като в същото време осигурява максимална сигурност.

С този тип инструменти на потребителите не се налага да въвеждат своите банкови данни (номер на картата, име, валидност, код) при всяко онлайн разплащане. Не се чакат SMS от финансова институция за верификация.

Това им дава защита във виртуалното пространство, защото никъде в процеса на плащане не се споделят чувствителни данни. Към външни системи се подава единствено информацията под формата на token (символи, които нямат стойност освен ако обектът не е финансова институция).

Предимства за собствениците на магазини

Удобството за потребителите означава и по-често избиране на даден сайт при покупка на конкретен продукт. Това от своя страна означава повече бизнес за неговия собственик. По-доброто потребителско изживяване може да донесе и редица други маркетингови ползи чрез популяризирането „от уста на уста“.

На практика добавянето на дигитален портфейл като възможност за разплащане привлича цяла нова група потенциални клиенти – тези, които използват подобен платежен инструмент.

В добавка, дигиталните портфейли имат силен акцент върху мобилността и правят пазаруването през мобилен телефон още по-лесно.

„През последните години е видно, че онлайн продажбите устойчиво мигрират към смартфоните и търговците, избиращи Shopiko като платформа за своите магазини, са напълно подготвени за тази тенденция. Те получават не само един изцяло оптимизиран за мобилни устройства онлайн магазин, а вече и възможност да предоставят на своите клиенти техния предпочитан метод за мобилни разплащания.“

посочва още Цветелина Ненкова от СуперХостинг.БГ.

Не по-малко важен аспект за търговците е, че при плащане с дигитален портфейл, те имат удобството да получат парите от поръчките моментално – дори в почивни дни. Освен това, таксите за поддръжката на разплащателния метод са ниски.

Самата интеграция в платформата отнема няколко клика и минута време. Като допълнение търговците с Shopiko магазин могат да се възползват от преференциални условия за добавяне на плащане чрез дигитален портфейл за България. Повече за това ще откриете в блога на хостинг компанията.

Остави коментар