Shell обяви придобиването на най-голямата зарядна мрежа за електромобили на Великобритания

0
Shell обяви придобиването на най-голямата зарядна мрежа за електромобили на Великобритания

Shell обяви придобиването на най-голямата зарядна мрежа за електромобили на Великобритания

Shell обявиха, че компанията е подписала споразумение, с което придобива на 100% ubitricity. Това е една от водещните компании в Европа с публична мрежа за зареждане на електромобили.

Този ход представлява поредната стъпка в усилията на Shell да подкрепя шофьорите, когато преминават към транспорт с по-ниски въглеродни емисии. При условие че бъде разрешено от регулаторите, сделката се очаква да бъде завършена по-късно тази година.

Основана в Берлин, Германия, ubitricity работи в редица европейски страни и е най-голямата публична мрежа за зареждане на електромобили в Обединеното кралство с над 2700 точки за зареждане, в момента над 13% пазарен дял.

ubitricity работи с местните власти за интегриране на зарядните станции в съществуваща улична инфраструктура като лампи и стълбове. Идеята е зареждането да бъде достъпно и удобно за всеки, който иска да зарежда своя електромобил, докато е паркиран на улицата. Това решение е особено полезно за хора, които нямат частна алея, но искат да зареждат своя електромобил през нощта.

Тази придобивка бележи разширяването на Shell на бързо развиващия се пазар за зареждане на електромобили. От Shell коментират, че към днешна дата разполагат с над 1000 бързозарядни станции на територията на около 430 свои търговски обекта.

Коментирайки придобиването, Ищван Капитани, изпълнителен вицепрезидент на Shell Global Mobility, каза: „Работейки с местните власти, ние искаме да подкрепим нарастващия брой клиенти на Shell, които искат да преминат към електромобили, като го направим възможно най-удобен за тях. Опциите на улицата, като например зареждането на лампата, предлагано от обичайната употреба, ще бъдат ключови за тези, които живеят и работят в градовете или имат ограничен достъп до паркинг извън улицата. Независимо дали сте у дома, на работа или в движение, ние искаме да предоставим на нашите клиенти достъпни и достъпни опции за зареждане на електромобили, за да могат да зареждат, независимо къде се намират.“

Обяснявайки защо Shell е идеалната компания за подкрепа на стратегията за растеж на ubitricity, Лекс Хартман, главен изпълнителен директор на ubitricity, каза: „Това, което вълнува толкова много хора в Ubitricity, е, че нашата интеграция на точки за зареждане на електромобили в съществуващата улична инфраструктура прави електромобилното зареждане лесно и достъпно всеки, който има нужда от него, където има нужда. Особено в по-големите градове, където има ограничен достъп до паркинг извън улицата, това е решението, което много хора чакат, за да им позволят да преминат към собственост на електромобили. Комбинирането на тази част от пъзела със съществуващата гама от решения за зареждане на електромобили осигурява на шофьорите достъп до пълен набор от опции за зареждане, което прави Shell и Ubitricity перфектно съвпадение.”

След приключване на сделката, ubitricity се очаква да стане изцяло притежавано дъщерно дружество на Shell.

Остави коментар