Сгъваемият смартфон на Sharp

0
Сгъваемият смартфон на Sharp

Сгъваемият смартфон на Sharp

В последно време свикнахме да чуваме за сгъваеми смартфони на редица популярни марки. От Sharp не остават по-назад. През месец март се появиха патентни рисунки, които разкриха сгъваеми смартфон на компанията, а само няколко седмици по-късно, вече имаме и видео на прототипното устройство.

В клипа виждаме, че моделът предлага 6.2-инчов дисплей, който се сгъва на две. Екранът обаче се сгъва като старите мобилни устройства „с капачета“, а не като моделите, които представиха от Samsung и Huawei.

От видеото забелязваме, че при сгъване и разпъване на устройството няма гънка, както е при моделите Galaxy Fold и Mate X.

Докато целта на Samsung и Huawei е да създадат устройство, с колкото се може по-голям екран, но все пак да е компактно, то идеята на Sharp е да създадат практично и удобно за работа устройство, с нормалните размери на един съвременен смартфон.

Според изявлението, което направиха от компанията, сгъваемият модел смартфон издържа до 300 хиляди сгъвания, което е със 100 хиляди повече от това, което предлага Samsung Galaxy Fold.

Все още нямаме информация за датата на официалното представяне на модела, но със сигурност ще следим за такава информация.

Остави коментар