Settle – революционната норвежка компания дойде в България

0
Settle

Снимка: Settle (Даниел Р. Дьодерлайн)

Норвежката компания за мобилни разплащания „Settle” официално стъпи на българския пазар. Денят не е избран случайно. Празникът на жената 8 март е точният момент, според Даниел Р. Дьодерлайн – главен изпълнителен директор и основател на „Settle”.

Даниел Р. Дьодерлайн е основател и главен изпълнителен директор на Settle

„Избирайки да започнем бизнеса си в България точно на Деня на жената не е случайност, а целенасочен избор. Защото равноправният достъп до финансови услуги и включването на всички е изключително важно за нас.”

посочи Дьодерлайн.

Той подчерта, че 60% от Борда на директорите на „Settle” са жени, както и 30% от персонала на компанията. Която вече оперира на 22 пазара в Европа.

Какво представлява „Settle” и защо стъпването на компанията в България е важна новина?

На практика това е един от най-лесните начини за изпращане и получаване пари.

„Settle” е пионер и е в основата на скандинавската революция в областта финтех услугите за дигитални и мобилни разплащания през последното десетилетие.

Това мобилно приложение променя начина, по който функционира финансовата система в Норвегия.

Регистрацията става изключително лесно, без дългия процес на идентификация, типичен за банковите сметки и е напълно безплатна. След това няма скрити такси и задължения. Няма изискване за преводи над определена сума. Не е нужна банкова сметка, въпреки че такава може да бъде асоциирана с акаунта.

Щом потребителят се регистрира може да започне да превежда и получава пари незабавно. Като приложението позволява за целта да се използва списъкът с контактите в телефона. 

Такси и то, според Дьодерлайн, не високи, се начисляват само върху транзакциите. 

От гледна точка на бизнеса има много инструменти за самообслужване. Фирмите нямат нужда от допълнителен хардуер. И както и потребителите могат да започнат транзакциите веднага след инсталирането на приложението.

Акаунтът в „Settle”, освен, че е безплатен и сигурен, е управляван под надзора на норвежките финансови регулатори. Показателно за тяхната ефективност е, че Норвегия е страната с най-ниска корупция в света, подчерта Дьодерлайн.

„Искаме хората и компаниите да могат да изпращат пари без ограниченията на границите и валутите.”

коментира Мария Акуратнова.

Мария Акуратнова – оперативен директор на „Settle” и член на Борда на компанията.

Дигиталните пари и мобилните разплащания вече се използват повсеместно в Норвегия.

Сега стратегическата цел на „Settle” е да сподели натрупания опит и с потребителите в другите европейски държави, поясни Дьодерлайн.

Дигиталната революция създава множество нови възможности за бизнеса. Отменя необходимостта от чакане и опашки, демократизира парите и позволява равноправен  достъп до финансовите услуги.

С какво българският пазар привлече „Settle”?

В България 67% от хората ползват мобилни услуги, а 56% – социални мрежи. Въпреки това по-голямата част от разплащанията все още се извършват в брой. Тази ситуация дава големи възможности за развитие на дигиталните финансови услуги.

Същевременно по-голямата част от дигиталните разплащания в България стават чрез мобилни телефони. Този сегмент на пазара у нас расте постоянно и стабилно.

„Settle” е различен от останалите големи международни компании на пазара на мобилни разплащания.

Това е така, защото за разлика от тях локализира своите услуги, създава местно представителство, наема местни хора и прави наистина локални транзакции.

В същото време навсякъде, където оперира „Settle” се старае да работи с водещите местни банки. Като се старае да им помогне да изградят системата за дигитални разплащания.

“В „Settle” сме силно мотивирани да създаваме полезни връзки между хората и бизнеса. Никога досега не е било толкова важно да се създадат такива връзки, тъй като хората останаха вкъщи, а фирмите се нуждаят от нови начини да обслужват своите клиенти. Ние предоставяме инструменти за улесняване на разплащанията, поръчките и обслужването на клиенти по безопасен начин в условия на епидемична обстановка. Грижим се също и за създаването на добавена стойност за местната общност и се гордеем с нашите локални партньорства и екипа, който създадохме, с цел да дигитализираме България още повече с помощта на „Settle”.”

сподели основателят на компанията.

„Нашият партньор в България в момента е „Management Financial Group”. Първото ни местно партньорство е с „Management Financial Group”. Тяхната силна позиция като компания за финансови услуги и доставчик на кредити, не само в България, но и в целия регион, е голямо предимство за „Settle”. Очакваме с нетърпение да обявим и следващите партньори, които ще се присъединят към нашата дистрибуторска мрежа. „Settle” е уникален в своя партньорски модел, позволяващ на големи местни брандове да се възползват от услугите за мобилни плащания, без да се налага да ги създават сами.“

допълни Дьодерлайн.

В MFG работят повече от 8300 служители и консултанти в над 450 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.

„Management Financial Group” (MFG) е холдинг, който обхваща в структурата си водещи компании. Те са специализирани в областта на предоставянето на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. Той управлява богато портфолио от успешни бизнес начинания в сферата на потребителското кредитиране, финансирането на микро и малки предприятия, дигиталното кредитиране и други алтернативни финансови продукти и услуги.

Източник: vesti.bg

Остави коментар