Седмицата на модата в Ню Йорк

0

Повечето от значимите участници в Седмицата на модата в Ню Йорк няма да се представят тази година по време на четирите дни на събитието.

Седмицата на модата ще се състои от 14 до 17 февруари, като някои са избрали различни дати за представянето си. А други все още не са обявили плановете си, съобщи АФП, цитирана от БТА.

От големите имена в американската мода единствено дизайнерът Том Форд ще представи колекция на форума. Това ще стане при закриването му на 17 февруари, става ясно от програмата, публикувана от съюза на модните дизайнери.

Президент на програмата – съюза на модните дизайнери е самия Том Форд.

За разлика от седмицата на модата в Париж, чиято организация попада под забраната за публични събирания, форумът в Ню Йорк има възможност да предложи дефилета и представяния.

Но организаторите на събитието посъветваха членовете си да изберат виртуален формат.

Почти всички нови колекции ще бъдат представени единствено онлайн на платформата на съюза Runway360, създадена за миналия сезон.

Съюзът на американските дизайнери публикува “календар на новите американски колекции” с участниците в седмицата на модата и с дати за представяния извън нея.

Само няколко дизайнери ще представят колекциите си пред малобройна публика на живо.

Джейсън Ву на 14 февруари и Ребека Минкоф на 16 февруари. Каролина Ерера ще представи новите си идеи на 22 февруари, а Оскар де ла Рента – на 2 март.

Най-известните дизайнери като Ралф Лорън, Майкъл Корс, Томи Хилфигър, Марк Джейкъбс засега напълно отсъстват от календара.

На въпрос на АФП говорител на Майкъл Корс каза, че модната къща все още не е решила как ще представи есенната си колекция.

Остави коментар