Съвети за Smart Casual облеклото на мъжа

0

Какво означава smart casual?

Smart casual обикновено означава, че трябва да носите спретнати, удобни, но все пак стилни и добре стоящи ви дрехи – за предпочитане риза и блейзър. Това не е толкова официално, колкото бизнес облеклото, но трябва да показва, че грижливо сте положили усилия с избора дрехите си.

В повечето случаи, може да носите дънки с тъмен цвят и блейзър. Има обаче едно важно изключение от правилото, ако сте били поканени на smart casual сватба. За сватби, дънки няма да минат. Вместо това, изберете изчистени панталони в синьо или бежово и добавете стилна кърпичка в джоба на сакото.

Ако сте поканени на парти, което изисква smart casual облекло, може би се чудите какво точно означава това. Това което го прави още по-предизвикателен е, че стила варира значително в зависимост от местоположението и сезона на повода. Като правило, винаги трябва да имате предвид мястото и повода, когато избирате аутфита си.

Когато не сте сигурни какво имат предвид домакините под smart casual, попитайте ги дали могат да споделят няколко примера или се свържете с други гости, които може би са били там и преди. Когато се съмнявате, изберете по-официалния вариант. Винаги е по-добре да сте по-добре облечени за събитието, отколкото да сте облечени неподобаващо. Никой, никога не е бил осъждан за това, че изглежда твърде добре. Спецификите на smart casual стила могат да варират от място на място и в различните култури, но някои неща са еднакви навсякъде.

Ето и някои препоръки:

Облечете подходящ блейзър, изработен от леки платове, като памук и лен, през по-топлите сезони и по-тежък плат (вълна) през по-студените сезони. Най-добре с риза или по-прибран, елегантен пуловер.

Не се колебайте да носите чиста, неутрална, вталена тениска. Може да комбинирате с каки, ​​чинос или хубав чифт дънки. Носете изчистени къси панталони с дължина до над коляното. Изберете удобни, но модерни обувки като Oxfords, брони, обувки за яхта или мокасини с високо качество и неутрален цвят. Стремете се към неутрални цветове и стилни модели, като се стараете всичко да съвпада.

  • Не носете бомбър (пилотско яке) или друг вид спортно яке.
  • Не носете суитчър или дрехи с качулка.
  • Не носете видимо ежедневна тениска с по-ниско качество или силен цвят.
  • Не носете трико или анцуг.
  • Не носете шорти, бордистки панталони, карго панталони, бански, свободни и безформени панталони или твърде спортно облекло.
  • Не носете спортни маратонки, кецове или джапанки.
  • Не носете ярки, лъскави, ангажиращи вниманието цветове и шарки, освен ако това не е присъща част от личния ви стил.

Smart casual стила позволява голямо разнообразие и всеки мъж може да намери в него собствената си индивидуалност. И накрая един последен съвет: smart означава умен, casual – ежедневен. Ако изпитате съмнение относно някой от елементите на smart casual облеклото си, придържайте се повече към smart частта. По-добре е да сте малко по-официален, отколкото да изглеждате напълно ежедневен, сякаш не сте проявили никакво отношение към облеклото си.

Остави коментар