Домейните .eu и .ею отчитат устойчив ръст през изминалите месеци

Домейни

Методи Дреновски, управител на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Делът на новите регистрации на .eu и .ею домейни се е увеличил с 6% през 2020 г., спрямо предходната година. Това става ясно от данни на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. Данните са показателни за целия български пазар на домейни. Към юли 2020 г. дружеството държи 91% от всички регистрации на .eu и .ею имена сред българските акредитирани регистратори. През цялата 2020 г. пък 19% от всички новорегистрирани домейни в компанията са били с тези две разширения.

Възходящата тенденция продължава и през 2021 г., като за първото тримесечие дружеството отчита ръст от 5% повече нови регистрации на домейни от посочените две зони от 2019 година насам. С това домейнът .eu се нарежда на трето място по брой нови регистрации на годишна база сред всичките над 350 разширения, предлагани от хостинг компанията.


Вижте още:

Какво (НЕ)знаете за .EU домейните? | Снимка: СуперХостинг.БГ

Изборът на домейн е една от най-важните стъпки и бизнес решения за самия сайт. Той носи идентичността, ценностите и дори територията на Вашата дейност. Без значение дали е бизнес, личен блог, хоби или друго.

А освен това, домейнът ще бъде част и от Вашите професионални пощи, които ще сложите на визитките си, сайта си и чрез които клиентите ще се свързват с Вас. Разбери какво знеаш или не знаеш за домейни с разширение .eu.


Тенденцията за повишаване популярността на европейските домейни е дългосрочна, като от 2017 г. насам, регистрациите на .eu имена са се увеличили с 20 процента. Показателно в това отношение е също, че 14% от всички активни домейни в СуперХостинг.БГ, считано към май 2021 г. са с разширение .eu или .ею.

„Устойчивият ръст на европейските домейни с разширение .EU у нас показва засилен интерес на българите към имена, които придават на техните проекти европейска идентичност. Резултатът е, че .eu се оформи като още една предпочитана домейн зона, с 14% от всички активни регистрации при нас. Това я превръща в сериозен конкурент на всички останали разширения, включително и най-популярните сред тях“ – посочва Методи Дреновски, управляващ партньор на СуперХостинг.БГ и член на Консултативния съвет на регистраторите на EURid.

Остави коментар