Родители кръщават децата си на герои от Game of Thrones

0
Родители кръщават децата си на герои от Game of Thrones

Родители кръщават децата си на герои от Game of Thrones

Американското издание New York Times проведе проучване сред млади родители, които назовават децата си с имена на герои по любими телевизионни предавания. Особено популярни се оказват имената на две от героините в популярния сериал на HBO „Игра на Тронове”.

През 2017-та година по лекарска препоръка Катрин Акоста от Хюстън, след спонтанен аборт, е трябвало да си остане вкъщи за известно време, за да се съвземе от преживяното. През това време тя започва да гледа сериала Game of Thrones и за първата една седмица успява да изгледа първите 7 сезона. Веднага след като ги е приключила жената ги е изгледала още веднъж.

Така по-късно същата година, когато забременява отново, тя вече е решила как точно ще се казва дъщеричката ѝ. Тя кръщава новороденото си Халиси, което означава „кралица“ на създадения за сериала език на дотраките. Това е и една от титлите, които носи Денерис Таргериен, която е една от главните персонажи във филма и основен претендент за Железния трон.

Родители кръщават децата си на герои от Game of Thrones
Снимка: denofgeek.com

Тя изгуби бебето си и после стана отново силна, преодолява всички трудности и винаги знае какво точно иска“, споделя Катрин.

Дъщеричката на Акоста също е била изправена пред сериозни трудности. Тя се е родила два месеца по-рано от очакваното и е изкарала няколко седмици в кувьоз, в отделение за интензивни грижи.

Тази тенденция с имената очевидно продължава, тъй като според публикувани данни за най-популярните имена на бебета през 2018-та година става ясно, че все повече родители кръщават децата си на двама герои от сагата „Игра на Тронове“.

Халиси е на 549-то място сред най-популярните имена за новородени момиченца през миналата 2018-та година.

Халиси днес е по-популярно име сред момичетата от Глория, Ан или Джулия“, написа в Twitter Ник Търнър от Bloomberg.

Името „Халиси“ влезе сред първите хиляда най-популярни имена за момичетата още през 2014-та година и оттогава до днес популярността му нараства, като за изминалата година цели 560 новородени деца са получили това име – титла. Независимо от популярността на героинята в сериала, в списъка с най-популярни имена за миналата година, според социално-осигурителните служби, не присъства нито Денерис, нито съкратения му вариант Дани.

Родители кръщават децата си на герои от Game of Thrones
Снимка: bustle.com

Интерес има и към името на друга героиня от същия сериал – Аря. В „Игра на тронове“ дъщерята на Старк успява да избяга от враговете на своето семейство, заминава за далечни земи, където тренира и се опитва да отмъсти за смъртта на своя баща Нед Старк. В новия сезон виждаме Аря не като малко момиченце, а като успешен убиец, който не се страхува от нищо и е готов да елиминира всеки, който и препречи пътя. Нейната роля играе решаваща роля в последната битка срещу Краля на Нощта.

Най-успешният сериал на HBO предлага и други хубави имена, които са подходящи ако не за деца, то със сигурност за домашния ни любимец – Джейми, Тирион, Бран, Бриен, Мисандей и други.

Ако сте решили да кръщавате детето си на някой от героите на сериала обаче, съветваме ви да изчакате до финала, за да не съжалявате после за избора си. Все пак неведнъж сме ставали свидетели как любимият ни герой се превръща в жертва и страхливец, а страхливеца – в главен герой.

Финалният епизод ще бъде излъчен на 20 май.

Остави коментар