Рита Уилсън с изказване за Капитолия

0

Съпругата на Том Ханкс не остана встрани от събитията в Съединените щати. Тя изрази възмущението си с емоционална публикация в профила си в Инстаграм. В поста си Рита Уилсън споделя историята на баща си Хасан Ибрахим, който успява да се спаси от трудов лагер в социалистическа България и да емигрира в САЩ, където се жени са гъркинята Дороти. Бъдещата съпруга на Том Ханкс се ражда в Лос Анджелис с името Маргарита Ибрахимова.

64-годишната актриса и продуцент споделя, че е силно разочарована от случващото се с думите: “Това не е Америка, за която баща ми мечтаеше.”

“Бог да благослови Америка!
Не говоря често за политика в социалните мрежи, но събитията от 6 януари 2021 г. ме шокираха и натъжиха. Не мога да остана безмълвна. Баща ми рискува живота си, за да дойде в Америка. Той успя да избяга от трудов лагер в комунистическа България за свободата, която Америка предлагаше. Заради това аз имах късмета да се родя в тази велика страна. Това, което аз, останалите американци и целият свят видяхме вчера, много наподобява онова, което се е случвало в страните, като тази, от която баща ми избяга. Това не е Америка! Това не е Америка, за която мечтаеше баща ми!”

Уилсън продължава емоционалното си обръщение, споделяйки, че баща ѝ винаги е вярвал, че пътят към свободата е осеян с трудности и изпитания, но демокрацията е единственият модел на управление, който предлага тази свобода на личността. Случващото се в последно време в Съединените щати рязко контрастира на разбирането ѝ за демокрация. Нито тя, нито баща ѝ биха застанали зад подобни действия.


Източник: moviesplus

Остави коментар