Първото устройство на Huawei с новата операционна система HongmengOS

0
Първото устройство на Huawei с новата операционна система HongmengOS

Първото устройство на Huawei с новата операционна система HongmengOS

Надали има човек, който да не е чул за скандала, който избухна между САЩ и Китай. Дори може да се определи повече като технологична война, а не просто поредния скандал. И след като през май месец Доналд Тръмп реши да наложи търговски санкции на китайския гигант, то стана ясно че Huawei подготвят пускането на тяхна, собствена операционна система. Очаква се тя да бъде добра алтернатива на досегашния Android на устройствата им.

По-късно от компанията обявиха, че системата всъщност ще бъде предназначена за „индустриални цели“ и едва ли ще я видим на масовия пазар, за обикновения потребител.

През изминалия уикенд обаче, китайската медия Global Times съобщи, че в крайна сметка HongmengOS ще се появи в смартфон, от среден клас, през октомври тази година. Възможно е да видим представянето на операционната система още тази седмица, на 9 август.

Има слухове, че още през октомври тази година, успоредно с Mate 30 серията, Huawei ще представят своя нов смартфон, струващ само 290 долара. Това би следвало да е първият работещ с HongmengOS смартфон.

В социалните мрежи веднага тръгнаха и спекулации, че от компанията ще продължат да слагат Android във водещите си модели смартфони и ще използват тяхната разработка само за по-ниския клас модели.

Дали е така, остава да почакаме и ще разберем.

Остави коментар